Garage Kil/Volendam pakt belangrijke punten tegen PCA/Kwiek

dinsdag 17 mei 2022

Afgelopen zaterdag speelde Garage Kil/Volendam haar eerste best-of-two wedstrijd tegen PCA/Kwiek. Bij deze wedstrijden wordt bepaald wie er volgend seizoen op plaats 7 of 8 begint.

Volendam is nog niet gelijk scherp en de openingstreffer is voor de gasten. Onze dames laten het hier niet bij zitten en lopen gelijk op. Na 5 minuten spelen is de stand 3-3. In de dekking moest Volendam even zoeken, maar staat daarna sterker. Toch neemt PCA/Kwiek de overhand. De stand is 5-9. In de aanval moet Volendam haar snelheid weer vinden, en halverwege de eerste helft is de stand 9-11. Volendam zet goed druk en kan de gaten vinden in de dekking van Kwiek. Toch loopt Volendam niet in en het verschil blijft 4 met een stand van 11-15. Volendam laat het hier niet bij zitten en komt terug op gelijke hoogte en komt op voorsprong! De rust wordt ingegaan met een gelijke stand van 16-16.

Dat belooft veel goeds voor de tweede helft, maar onze dames moeten wel hun focus behouden. Volendam begint met een treffer en behoudt de voorsprong met een krappe marge. Volendam loopt uit en weet met snel spel de stand naar 22-17 te brengen. Ook de Volendamse dekking staat sterk en Kwiek heeft moeite te scoren. Dit geeft onze dames de ruimte om door te zetten waar ze mee begonnen zijn. Halverwege de tweede helft is de stand dan ook 24-17. Volendam zet nog steeds door en behoudt hun snelle spel. Kwiek blijft moeite hebben het Volendamse doel te vinden. Dit resulteert in een stand van 27-20 met nog negen minuten te gaan. Volendam komt met twee man minder in het veld te staan. Dit verhoogt de druk op onze dames, maar ze houden goed stand. Met nog twee minuten te gaan is de stand 30-24. Volendam houdt de rust in het hoofd en op het veld. De wedstrijd eindigt met een stand van 30-26.

Aanstaande zaterdag speelt Garage Kil/Volendam haar laatste wedstrijd van het seizoen op bezoek bij PCA/Kwiek. Ze spelen dan om 19:30 in de Tijenraan Sporthal.