Garage Kil/Volendam pakt eerste punten in nacompetitie

dinsdag 29 maart 2022

Afgelopen zaterdag speelde Garage Kil/Volendam haar eerste wedstrijd in de nacompetitie op bezoek bij HV Quintus. In de competitie had Volendam een aantal weken geleden genadeloos verloren van deze tegenstander. Volendam heeft dus alle reden om hard te knokken voor punten.

Volendam komt gefocust de kleedkamer uit. Ze boeken dan ook gelijk resultaat en kunnen goed bij blijven. Vanuit een ijzersterke dekking weet Volendam goed tempo te maken in de aanval. Quintus is niet voorbereid op dit felle Volendam. In de aanval moet Volendam ook keihard werken om bij te blijven, Quintus geeft de punten niet zomaar uit handen. De rust wordt ingegaan met een stand van 15-14 in het voordeel van de thuisploeg.

In de tweede helft moet Volendam haar koppie erbij houden en doorzetten met waar ze de eerste helft mee begonnen zijn. Dat is dan ook precies wat ze doen. De Volendamse dekking blijft staan als een huis, waardoor de keepster ook in haar kracht komt en de extra ballen pakt, ook als Volendam met drie man in het veld komt te staan. Quintus gaat in dat moment van 22-25 naar 24-25 en komt dus dichterbij. Volendam is gebrand op de winst en doet er alles aan de winst niet meer uit handen te geven. Met nog één minuut op de klok is de stand gelijk met 26-26. Quintus scoort niet en de laatste aanval is voor Volendam. Volendam scoort! Het eindsignaal klinkt met een stand van 26-27 in het voordeel van onze dames. De eerste punten van de nacompetitie gaan in de tas mee naar Volendam.

Aanstaande zaterdag speelt Garage Kil/Volendam om 19:00 thuis tegen Cabooter Group/HandbaL Venlo