Garage Kil/Volendam reist af naar Twello

Garage Kil/Volendam reist af naar Twello

vrijdag 25 oktober 2019

Garage Kil/Volendam speelt zaterdagavond tegen Fit & Fun/Voorwaarts. Voor de zevende speelronde in de Eredivisie reizen de Volendammers af naar Twello.

De Volendamse dames wonnen in de vorige speelronde van meervoudig kampioen HV Quintus. In de eerste helft gingen de ploegen gelijk op en dit spelbeeld bleef tot aan de onderbreking. Door treffers van onder meer Sabrina van der Mast, Anja Tol en Floor Smits ontstond er een klein gat. Na een hectische slotfase, waar keepster Nicole Rep een cruciale redding moest verrichten, trok Garage Kil/Volendam de zege over de streep: 22-23.

Onderuit
Voorwaarts speelde vorig weekend een uitwedstrijd tegen Cabooter Group/Handbal Venlo. De thuisploeg ging halverwege met 22-16 aan de leiding en bouwde dit verschil na de onderbreking uit naar 43-29. Eerder dit seizoen boekte Voorwaarts een overwinning op Boer’n Trots Kaas/DSVD (27-25) en werd er een punt gepakt tegen Geonius/V&L (30-30).

Oude bekende
De aanstaande opponent uit Twello is een oude bekende voor de ploeg van trainer Ruud van den Broeck. Vorig jaar in de Eerste Divisie stonden de teams ook al tegen over elkaar. De eerste ontmoeting liep uit in een nederlaag voor de oranjehemden. In eigen huis werd echter een spectaculaire overwinning geboekt: 25-22. Voorwaarts dwong dat jaar met een tweede plaats, achter de opleidingsploeg van Quintus, promotie af naar het hoogste niveau.

Kaartjes
De kaartjes voor de wedstrijd zijn zaterdag verkrijgbaar aan de kassa in sporthal Jachtlust in Twello. De kassa is vanaf een uur voor de wedstrijd, dat om 20:00 uur begint, geopend.

Programma Eredivisie
Zaterdag:
JuRo Unirek/VZV - Borhave
OTTO Work Force/VOC - HV Quintus
Geonius/V&L - Boer’n Trots Kaas/DSVD
Westfriesland/SEW - Cabooter Group/Handbal Venlo
Fit & Fun/Voorwaarts - Garage Kil/Volendam

Foto: Fred Mol