Garage Kil/Volendam speelt gelijk tegen PCA/Kwiek

dinsdag 28 maart 2023

Zaterdag 25 maart was een belangrijke dag voor Garage Kil/Volendam dames 1. Het was er op of er onder. Bij verlies kwamen de dames namelijk op een 8ste plek te staan en zouden ze 0 punten mee de nacompetitie in nemen. Bij winst stonden ze op plek 5 en namen ze 1 punt mee. En bij gelijkspel stonden ze op plek 6 en nemen ze ook 1 punt mee.

Na een aantal weken achter elkaar thuis te hebben gespeeld mochten de dames nu naar Kwiek, in Raalte. Om 19:00 uur precies klonk het start signaal en daar gingen de dames. Met een mindere start dan normaal kwam Volendam dan ook achter te staan met een marge van 1/2 doelpunten. Ze bleven dus goed bij. Na 20 minuten te hebben gespeeld pakte Kwiek een ruimere voorsprong waar Volendam in de eerste helft niet tegen in kon gaan. Met maar twee wissels op de bank was het een zware avond. In de rust stonden de dames met 5 punten achter.

Gelukkig weerhield dit Volendam er niet van om in de tweede helft nog beter hun best te doen en terug te knokken, want die 1e punt in de nacompetitie die is van ons. Dit lukte gelukkig. Volendam ging beter handballen, minder fouten maken en ze kwamen zelfs voor te staan! Helaas was wel te merken dat de meiden er niet overheen konden. Zodra er een moment was dat Volendam een gat van twee doelpunten kon maken werd er gemist of werd de bal weg gegooid. Al met al hebben de meiden keihard gevochten en is de achterstand van vijf punten in de tweede helft weg gepoetst. De eindstand werd 32-32. Hiermee komt Volendam op een 6de plek te staan en wordt er ook een punt meegenomen naar de nacompetitie. De dames zitten in een poule met Venlo, Velo en V&L.

Aankomende zaterdag is dan ook de eerste nacompetitie wedstrijd en die wordt gespeeld tegen Venlo uit om 19:00 uur.

De dames van Volendam zijn te volgen via de livestream op YouTube!