Garage Kil/Volendam speelt topper tegen nummer twee Quintus

Garage Kil/Volendam speelt topper tegen nummer twee Quintus

donderdag 31 januari 2019

Sporthal Opperdam is zaterdag het podium voor een directe confrontatie tussen de nummer twee en drie van de Eerste Divisie. Garage Kil/Volendam neemt het hier voor eigen publiek op HV Quintus 2, dat de naaste belager is van koploper Fit & Fun/Voorwaarts.

Het verschil op de ranglijst bedraagt momenteel zeven punten, maar van verschil in niveau was bij de vorige ontmoeting tussen de ploegen nauwelijks sprake. Garage Kil/Volendam toonde in Kwintsheul geen ontzag voor de toenmalige koploper en nam bij 15-20 brutaal de leiding. Quintus toonde zich echter de meer ervaren ploeg op dit niveau en trok de stand weer gelijk, om vervolgens in de slotfase een gat van twee punten te slaan. De wedstrijd eindigde in 27-25.

Quintus komt zaterdag met een iets minder gevoel naar sporthal Opperdam. De ploeg uit Zuid-Holland had het vorige week knap lastig tegen laagvlieger B&B Healthcare/Hercules (31-30 overwinning) en verspeelde daarvoor een duur punt tegen Fortissimo (26-26). Hierdoor heeft Voorwaarts de koppositie momenteel overgenomen.

Heroverd
Garage Kil/Volendam heeft zich afgelopen week hersteld van de eerdere nederlaag op ZAP. In het verre Limburg won de ploeg van trainer Ruud van den Broeck de lastige uitwedstrijd tegen Anytime Fitness/BFC met een minimaal verschil: 25-26. Doordat concurrent PCA/Kwiek een nederlaag leed bij DSS hebben de Volendammers op doelsaldo de derde plaats weer heroverd. Om dit vast te houden zal er zaterdag gewonnen moeten worden van Quintus, dat dit seizoen slechts twee keer eerder werd geklopt.

De wedstrijd begint zaterdag om 19 uur in sporthal Opperdam.

Foto: Jaap van der Pijll