Garage Kil/Volendam speelt derby tegen SEW

vrijdag 01 november 2019

Garage Kil/Volendam is zaterdag weer te zien in sporthal Opperdam. Zij spelen in de achtste speelronde van de Eredivisie een Noord-Hollandse derby tegen Westfriesland/SEW. De wedstrijd begint om 19:00 uur.

Vorige week ging de ploeg van trainer Ruud van den Broeck op bezoek in Twello. Hier wonnen zij met 30-36 van Fit & Fun/Voorwaarts, die samen met de Volendammers vorig seizoen promoveerden naar de Eredivisie. De oranjehemden begonnen goed aan de wedstrijd en zette de thuisploeg al snel op een ruime achterstand met rust: 9-19. Ondanks een moeilijke start van de tweede helft bleven de dames de baas in Twello en namen de punten mee naar Volendam met een 30-36 zege.

Stabiel niveau
Van den Broeck sprak na afloop over het groeiende team en de steeds completer wordende selectie. “Jong en oud beginnen steeds beter samen te spelen en steeds meer speelsters komen terug van blessures. Nu is het zaak dat we de ervaringen van de eerste zeven wedstrijden omzetten in een stabiel niveau. Daar moeten we dit seizoen dan samen mee tot een mooi resultaat komen.”

Maatje te groot
SEW stond afgelopen zaterdag tegenover Cabooter Group/Handbal Venlo. SEW kende een lastig begin stond al snel 0-3 achter, wat uitliep in een 12-17 achterstand tijdens de onderbreking. Al snel bleek na de rust dat Venlo toch een maatje te groot was voor de dames uit Nibbixwoud. De wedstrijd eindigde met 24-37.

Veertig jaar
SEW is momenteel de club die het langste van Nederland in de Eredivisie speelt. De blauwhemden promoveerden in 1979 naar de Eredivisie en spelen nog altijd op het hoogste niveau.

Smit Bokkum Cup
Garage Kil/Volendam en SEW zijn geen onbekenden van elkaar. De teams troffen elkaar begin september in de voorbereiding op het nieuwe seizoen nog tijdens de Smit Bokkum Cup in sporthal Opperdam. Volendam won hier met 30-20 van SEW (30-20) en legde uiteindelijk beslag op de cup.

Kaartjes
Kaarten zijn vooraf te bestellen bij Betty Zwarthoed via het e-mailadres bettyzwarthoed@hotmail.com of 06-30264646. Vermeld hierin je naam, telefoonnummer, of je lid bent van KRAS/Volendam, het aantal kaarten en om welke wedstrijd het gaat. De toegangskaarten zijn ook verkrijgbaar bij de ingang van sporthal Opperdam.

Livestream
De wedstrijd begint komende zaterdag om 19:00 uur in sporthal Opperdam. Niet bij de wedstrijd aanwezig? De verrichtingen van Garage Kil/Volendam zijn ook te volgen via een livestream.