Garage Kil/Volendam verliest nipt

woensdag 06 september 2023

Afgelopen zaterdag is de competitie voor de dames van Garage Kil/Volendam eindelijk van start gegaan. Zij mochten het spits afbijten tegen de tegenstander uit ‘t Veld: VZV. De ploeg waar de dames in de voorbereiding tijdens de NH-cup wat moeite mee hadden, maar zeker een tegenstander waar ze het van kunnen winnen.

In de eerste fase van de wedstrijd gingen beide ploegen gelijk op. Na 20 minuten te spelen stond het dan ook gelijk met een stand van 10-10. In de dekking lieten de dames van Volendam het af en toe liggen, maar gelukkig stond achter hun de keepster, Marit Huiberts, die een aantal goede reddingen had voor het damesteam uit Volendam. Aan het eind van de eerste helft begonnen de Volendammers achter de feiten aan te lopen en ontstond er een achterstand. De eerste helft werd afgesloten met een stand van 13-14 in het voordeel van de dames uit ‘t Veld.

De tweede helft bleek hetzelfde te verlopen als de eerste helft. Totdat Volendam na een aantal minuten te spelen eindelijk de 'flow' te pakken had waarbij zij na 12 minuten spelen een voorsprong te pakken hadden van 23-19. Dit kwam onder andere door Bibi Bakker die een aantal mooie één tegen één acties had en Marilyn Tol die haar penalty’s allemaal goed benutte en de ballen er goed in schoot. Helaas konden de meiden deze stand niet vast houden. Er werd in acht minuten tijd geen enkele goal door de Volendammers  gemaakt en de dames van VZV kwamen sterk terug en brachten de stand op 24-24. De stand liep weer gelijk op en met nog twee minuten te spelen stond het 27-29 in het voordeel van VZV. De dames van Volendam bleven strijden en wisten 1 minuut voor tijd de stand nog gelijk te brengen naar 29-29. Dit was helaas niet genoeg, de rechterhoek van VZV wist nog te scoren en bracht de eindstand op 29-30. Ondanks dit verlies hebben de dames enorm hard geknokt en goede dingen laten zien.

Volgende week zaterdag spelen de dames uit tegen Wesfriesland SEW om 19:00 in Wognum. Ben je er bij om de dames aan te moedigen en naar de overwinning te helpen? Tot zaterdag!