Garage Kil/Volendam verliest tegen HV Quintus

dinsdag 15 maart 2022

Afgelopen zaterdag speelde Garage Kil/Volendam tegen Quintus. De zaal in Kwintsheul was goed gevuld en onze dames waren weer klaar voor een strijd om de twee punten.

De openingstreffer is voor Quintus, waarna Volendam het gelijk maakt. Dit is echter niet van lange duur. Quintus blijft op voorsprong naar 4-3. Volendam weet niet te scoren en Quintus blijft dat wel doen. Hierdoor is de stand na 10 minuten spelen 8-3 in het voordeel van de thuisploeg. Volendam komt maar niet op gang. Ze proberen van alles maar de dekking en de keepster van Quintus zijn vooralsnog te sterk. De stand is na 22 minuten spelen 14-3 in het voordeel van Quintus. In de volgende fase van de wedstrijd weet Volendam het net iets vaker te vinden en de rust wordt ingegaan met een stand van 18-9.

In de tweede helft heeft Volendam de schone taak haar achterstand in te halen. Dit doen ze dan ook gelijk door terug te komen naar 19-13 na 5 minuten spelen. Onze dames hebben nu de smaak wat beter te pakken en blijven goed bij. Quintus maakt nu ook fouten die Volendam kan benutten. Met 11 minuten op de klok is de stand 23-18. Volendam pakt door en weet het verschil te verkleinen naar vier punten met een stand van 25-21. Toch houdt Volendam geen stand. Quintus zet weer aan en scoort. Na een kleine onderbreking door een blessure van de scheidsrechter gaat het spel verder met één scheidsrechter. De stand is nu 29-21. Volendam is weer terug bij af en Quintus trekt door. De stand is 36-24 met nog 5 minuten te gaan. Quintus gaat verder met waar ze gebleven waren. De wedstrijd eindigt in een teleurstellend 40-25.

Aanstaande zaterdag 19 maart speelt Garage Kil/Volendam om 20:00 in de Opperdam tegen DSVD. Dinsdag 22 maart spelen onze dames hun laatste competitiewedstrijd om 20:30 tegen Borhave in sporthal de Opperdam. Kom allemaal kijken!