Garage Kil/Volendam verliest tegen SEW

dinsdag 26 april 2022

Afgelopen zaterdag speelde Garage Kil/Volendam tegen SEW in Nibbixwoud. Twee weken geleden speelden onze dames ook tegen SEW en hield toen de punten in de tas. Het is dus belangrijk dat Volendam deze wedstrijd ook wint.

In de eerste minuten van de wedstrijd hebben beide teams moeite de openingstreffer te maken. Uiteindelijk is deze voor Volendam. Echter, SEW heeft hier al snel een antwoord op. De teams blijven lastig het doel vinden en na tien minuten spelen is de stand 3-2 in het voordeel van SEW. De ploegen blijven aan elkaar gewaagd en de stand gaat naar 4-4. De Volendamse dekking staat goed en de speelsters van SEW krijgen weinig ruimte. In de aanval creëert Volendam haar kansen, maar lukt het niet deze om te zetten naar doelpunten. Na twintig minuten spelen is de stand 5-5. In de volgende periode krijgt SEW meer ruimte en spelen een aantal snelle break-outs goed uit. De rust wordt ingegaan met een stand van 12-10.

In de tweede helft zet SEW wat meer aan en vergroot het verschil naar vier. Volendam blijft moeite hebben met de afronding, ondanks dat er in de dekking wél wordt geknokt. De stand is na veertig minuten spelen 16-11. SEW loopt uit en Volendam heeft nauwelijks antwoord op de snelle aanvallen van SEW. Toch scoort Volendam nog een aantal doelpunten, maar het verschil blijft vijf, en wordt zelfs zes met een stand van 20-14. Het wordt nu lastig voor Volendam om nog punten uit deze wedstrijd te slepen. De wedstrijd eindigt met een stand van 24-18.

Aanstaande zaterdag reist Garage Kil/Volendam af naar Venlo en speelt daar om 20:00 tegen Cabooter Group/HandbaL Venlo