Garage Kil/Volendam verliest van PCA/Kwiek

maandag 13 december 2021

Overzichtje van afgelopen wedstrijden: Op 24 november speelde Garage Kil/Volendam tegen Cabooter Group/HandbaL Venlo, de uitslag hiervan was 33-22 in het voordeel van Venlo. Op 30 November speelde Garage Kil/Volendam tegen HV Quintus, deze wedstrijd eindigde in een stand van 30-39 in het voordeel van HV Quintus. Vorige week op 4 december speelde Garage Kil/Volendam tegen Boer ’n Tros Kaas/DSVD DS1, deze wedstrijd eindigde met 20-33 in het voordeel van Volendam.

Afgelopen zaterdag speelde onze dames hun laatste uitwedstrijd van 2021 tegen PCA/Kwiek. Op de ranglijst liggen de teams dicht bij elkaar en zijn dan ook aan elkaar gewaagd. Het is voor beiden van belang om te winnen om zo hun plek te bewaken.

Het eerste doelpunt laat op zich wachten. Na 4 minuten spelen staat het nog 0-0. Het eerste doelpunt valt voor Kwiek en via een penalty valt ook het eerste doelpunt voor Volendam. Volendam zet goed druk en probeert de gaten te vinden in de dekking van Kwiek. Het gaat gelijk op, naar 4-4 en 5-5. Volendam komt op 5-6, maar Kwiek heeft hier gelijk weer een antwoord op. De teams zijn aan elkaar gewaagd, niemand geeft een centimeter mee. De Volendamse dekking staat sterk en onze dames komen op een voorsprong van 8-10. Deze voorsprong weten de dames goed vast te houden naar een stand van 11-13. De rust wordt daarna ingegaan met een stand van 13-13. Dit laat goed zien hoe gewaagd de teams aan elkaar zijn.

De tweede helft gaat op dezelfde voet verder met een stand van 14-14. Volendam speelt hun aanvallen goed uit, maar weet niet uit te lopen. Na 40 minuten spelen is de stand 20-20. Volendam krijgt een aantal 2-minuten tijdstraffen om hun oren maar weet wel te scoren, waardoor Kwiek niet kan uitlopen en Volendam zelfs op voorsprong kan komen naar 21-22. Toch komt Kwiek terug, naar 24-23. Volendam laat het daar niet bij zitten en komt weer op voorsprong bij 24-25. Na twee keer een 2-minuten tijdstraf binnen één minuut, staat Volendam met z’n vieren. Kwiek maakt hier gretig gebruik van en de stand komt op 27-25. Volendam kan niet meer op gelijke hoogte komen en de wedstrijd eindigt met een stand van 29-27.

Aanstaand weekend speelt Garage Kil/Volendam hun laatste thuiswedstrijd van 2021. Ze spelen om 19:00 tegen Geonius/V&L in de Opperdam.