Garage Kil/Volendam verliest van VENECO/VELO

dinsdag 09 mei 2023

Afgelopen zaterdag had Garage Kil/Volendam een uitwedstrijd tegen VENECO/VELO. Na het verlies van vorige week wilden de dames dit keer een goede wedstrijd spelen en natuurlijk winnen. Al vrij snel werd duidelijk dat dit een moeilijke klus zou worden.

De eerste helft van de wedstrijd verliep niet vlekkeloos. In de dekking stond het niet altijd even sterk. De cirkel van Velo kreeg veel ruimte, waardoor deze door de dames van Velo makkelijk aangespeeld kon worden en voor veel doelpunten zorgden. Hierdoor kon Velo de voorsprong van de wedstrijd pakken. In de aanval werd er niet genoeg druk gezet, waardoor Velo het makkelijk had met verdedigen. Echter werd de linkerhoek soms goed vrijgespeeld en kreeg de middenopbouw ook ruimte om van afstand te schieten waardoor Volendam toch doelpunten wist te scoren. Helaas was dit niet genoeg en gingen de dames met een achterstand van 19-11 de kleedkamer in.

In de tweede helft gingen de dames met een mannetje meer spelen in de aanval. Dit pakte helaas niet uit zoals verwacht en werd het niet goed uitgespeeld. Gelukkig had Velo niet door dat de keeper eruit was en een vrije kans hadden om te schieten. Toch bleef velo wel scoren en kwamen op een voorsprong van 23-13. De laatste tien minuten stond de verdediging van de dames iets beter waardoor Velo het lastiger kreeg met scoren. Hierdoor konden de dames iets meer inlopen, maar was dit helaas te laat en eindigde de wedstrijd in het voordeel van Velo 30-24.

Aankomende zaterdag speelt dames 1 weer een thuis wedstrijd tegen Venlo om 21:00 uur. Kom jij ook kijken?