Garage Kil/Volendam vs Cabooter Group/Handbal Venlo

dinsdag 05 april 2022

Afgelopen zaterdag speelde Garage Kil/Volendam haar tweede wedstrijd in de nacompetitie in de Opperdam tegen Cabooter Group/HandbaL Venlo. Er staat Volendam een lastige wedstrijd voor de boeg.

Venlo begint op voorsprong en weet in de dekking de Volendamse opbouwers goed uit te pressen. Toch blijft de thuisploeg goed bij door in de dekking hard te werken en aanvallend met snelheid te spelen. De stand is na tien minuten spelen 5-6 in het voordeel van de Venlose dames. Volendam blijft scoren waardoor Venlo niet kan uitlopen. Onze dames spelen vanuit genoeg snelheid wat positief uitwerkt.  Het staat 11-13. De laatste tien minuten van de eerste helft loopt Venlo pas uit. De rust wordt ingegaan met een stand van 11-18.

In de tweede helft moet Volendam er vol tegenaan. In de aanval probeert Volendam weer hetzelfde tempo te maken als in de eerste helft. Het verschil blijft groot, en na veertig minuten spelen is het zelfs opgelopen naar tien punten. De stand is 13-23. In het eerste gedeelte van de tweede helft komt Volendam aanvallend weinig aan zet maar blijft toch het vuur houden in de dekking. Toch kunnen onze dames Venlo niet tegenhouden. Met nog tien minuten te gaan is de stand 18-27 in het voordeel van de gasten. Venlo zet door, Volendam heeft het lastig in de aanval en de wedstrijd eindigt met een teleurstellende stand van 20-35.

Aanstaande zaterdag speelt Garage Kil/Volendam om 21:00 thuis tegen SEW.