Zenuwslopende wedstrijd van Garage Kil/Volendam

dinsdag 10 oktober 2023

Afgelopen zondag stond er weer een wedstrijd op de planning voor de dames van Garage Kil/Volendam. Deze keer tegen de dames van E&O uit Emmen. Na een busreis van tweeënhalf uur waren de dames erop gebrand om deze wedstrijd te winnen.

De wedstrijd begon slordig voor de dames, wat leidde tot een aantal keer balverlies. Na 10 minuten spelen stond het dan ook 5-3 in het voordeel van de dames van E&O. Door goed samenspel met de cirkel wisten de dames van E&O vele strafworpen te creëren, waarop keepster Femke Reus helaas geen antwoord had. Zo wist E&O de eerste helft van de wedstrijd de voorsprong te behouden en gingen zij de rust in met 16-13.

Na het praatje van coach Zsigmond Makay kwamen de dames weer vol goede moed de kleedkamer uit om de punten mee naar huis te nemen. Door een aantal goede stops van keepster Marit Huiberts kreeg het team van Garage Kil/Volendam weer meer zelfvertrouwen. Dit volgde met een aantal goede doelpunten door onder andere Nyah Metz en Sabrina van der Mast. Hierdoor kwam Volendam op een gelijke stand van 24-24. Door de benutte penalty van Marilyn Tol wist Volendam voor het eerst de voorsprong in de wedstrijd te pakken.

Trainer/coach Zsigmond Makay koos ervoor om de keeper in en uit te laten wisselen en met zeven aanvallers te gaan spelen. Dit leidde tot een overtal situatie in de aanval die de dames van E&O niet wisten tegen te houden. De dames van Garage Kil/Volendam kwamen op een voorsprong van 25-27 met nog twee minuten speeltijd. Waar het in de vorige wedstrijden fout ging, wisten de dames nu wel de rust te bewaren in de slotfase. Na de spannende wedstrijd waarbij Garage Kil/Volendam het grootste gedeelte van de wedstrijd achterstond is het de dames toch gelukt om er met de winst van door te gaan. Met een uitslag van 26-27 namen zij de punten mee de bus in naar Volendam.

Volgende week staat er een vrij weekend op de planning, maar op dinsdag 17 oktober wordt er weer een wedstrijd gespeeld door de dames van Garage Kil/Volendam om 20:30 in Wateringen. Zij nemen het dinsdagavond op tegen de dames van Veneco Velo. Een sterke tegenstander.