Garage Kil/Volendam verliest op het nippertje

dinsdag 03 oktober 2023

Na een weekend rust gehad te hebben, stond dit weekend weer een wedstrijd op de planning voor de dames van Garage Kil/Volendam. De dames van Zwartwoud/Kwiek kwamen op bezoek.

Kwiek wist in de eerste minuten het doel al snel te vinden, waardoor de wedstrijd openden met een score van 0-2 op het scorebord. Gelukkig wisten de dames van Volendam daarna ook het doel te vinden en kwamen ze van de nul af. Door slordig balverlies van Volendam kreeg Kwiek veel kansen om te scoren. Na goed spel van dames van Volendam en een mooie aanval, kwam de stand weer gelijk. In de minuten die volgden stond Garage Kil/Volendam in ondertal en kregen vervolgens nog een twee minuten tijdstraf, waardoor ze nog met vier stonden. Ook werd er afgefloten voor een foute wissel aan de kant van Volendam, waardoor er nog maar drie man in het veld stond. In de twee minuten daarop vochten de dames hard in de dekking en had de keeper twee keer een mooie redding. Na tien minuten spelen stond de stand op 3-6. Vervolgens kwamen de doelpunten om en om aan beide kanten. Na twintig minuten gespeeld te hebben, kwamen de dames dichterbij en was het gat nog maar 1 op het scorebord. Volendam wist vervolgens de stand gelijk te krijgen en kwamen daarna voor het eerst in deze wedstrijd voor te staan met 13-12. In de laatste minuten van de eerste helft werd de stand nog verhoogd door een mooie penalty. De dames gingen de rust in met een stand van 18-16.

Garage Kil/Volendam opende de tweede helft met een mooi doelpunt. Na een periode waarin beide teams niet tot scoren kwamen, wist Kwiek als eerst weer het doel te vinden. Dit bracht de stand op 19-17. Volendam benutte een penalty, maar Kwiek maakte twee doelpunten, waardoor het gat nog maar 1 was. Gelukkig wisten de dames van Volendam dit gat weer groter te maken door een paar mooie aanvallen en was de stand 24-21. De dekking stond goed en in de aanval werden er meerdere mooie ballen gescoord door de cirkel. Door dit mooie spel van Volendam werd de stand 26-21. Daarna begonnen de aanvallen stroever te lopen bij Volendam en werden er een aantal slordige fouten gemaakt. Dit leidde tot een stand van 27-25. Het gat bleef enkele minuten twee doelpunten, maar Kwiek wist elke keer de aansluiter te maken. Uiteindelijk kwam de stand gelijk te staan (30-30) door een penalty aan de kant van Kwiek. In de minuten daarop kwamen beide ploegen weer om en om tot scoren. Het gat bleef hierdoor telkens 1, waarbij Volendam in het nadeel was. In de laatste twee minuten van de wedstrijd was de stand 36-36 en werd er een twee minuten tijdstraf uitgedeeld aan de kant van Volendam. De dames moesten dus tot het einde door met vijf man. De laatste minuut ging in met een gelijkspel. Kwiek maakte gebruik van een time-out en scoorde in de laatste twintig seconden nog een doelpunt. De dames van Garage Kil/Volendam kwamen in de laatste seconden niet meer tot scoren.

De dames van Volendam hebben zich hard teruggevochten na in de eerste helft grotendeels achter te hebben gestaan. Ze begonnen de tweede helft sterk waarin ze ver uitliepen, maar wisten dit niet te behouden en verliezen uiteindelijk met 1 doelpunt verschil.

Klik hier om de wedstrijd beelden te zien.