Garage Kil/Volendam wint eerste wedstrijd van 2022

maandag 17 januari 2022

Afgelopen zaterdag speelde Garage Kil/Volendam haar eerste wedstrijd van het nieuwe jaar. Deze werd gespeeld in de Opperdam tegen de ploeg uit Beek, BFC. De vorige wedstrijd bij BFC thuis werd met 9 punten verschil gewonnen door onze dames. Op papier zou deze wedstrijd makkelijk moeten kunnen worden gewonnen door Volendam.

Volendam begint gelijk met een sterke dekking waardoor BFC moeite heeft het net te vinden. Tot wel 7 minuten weet BFC niet te scoren. Volendam scoort wel maar is nog niet overtuigend. Na 10 minuten spelen is de stand 3-2 in het voordeel van de thuisploeg. Volendam speelt haar snelle aanvallen maar vindt vaak de keepster. Toch weet Volendam vaker het doel te vinden. Met snelle aanvallen en breakouts zijn ze BFC te slim af. Volendam loopt uit tot 10-5, maar heeft moeite verder uit te lopen. BFC laat zich ook niet zomaar het kaas van het brood eten, maar gelukkig staat de Volendamse dekking sterk genoeg en wordt de rust ingegaan met een stand van 15-11.

In de tweede helft zet Volendam gelijk haar stempel en opent de score. Toch weet BFC ook te scoren en laat het daar niet bij zitten. Volendam wordt iets slordig in de afronding, en BFC komt terug naar een score van 16-15. Volendam houdt de snelheid in de aanval, maar het blijft spannend. BFC komt op gelijke hoogte, waarna Volendam weer de voorsprong pakt. BFC voelt nu dat het kan, maar Volendam is ook niet van plan haar punten weg te geven. De teams blijven dicht bij elkaar. Na 41 minuten spelen is de stand 18-17. Volendam loopt nog niet uit maar blijft op voorsprong. Met een stand van 20-18 en nog 15 minuten te spelen is het spel nog niet gespeeld. De stand komt gelijk, op 20-20. De Beekse dekking staat goed dicht, maar Volendam scoort. De stand gaat naar 22-20. Onze dames gaan het nu niet meer weg geven en ze lopen weer iets uit. De stand is 24-20 met nog 6 minuten op de klok. Toch scoort BFC ook nog een aantal keer. De winst blijft in handen van de Volendammers. Het eindsignaal klinkt met een stand van 28-23 in het voordeel van Garage Kil/Volendam.

Afgelopen dinsdag, 18 januari speelden onze dames een om 20:00 een wedstrijd tegen JuRo Unirek VZV. Hiervan verschijnt volgende week een verslag. Zaterdag 22 januari speelt Volendam om 19:00 thuis tegen Fortissimo.