Garage/Kil Volendam wint van Geonius/V&L

dinsdag 21 februari 2023

Afgelopen zaterdag pakten de dames van Garage/Kil Volendam, helemaal in Geleen, een belangrijke
overwinning.

De meiden van Volendam hadden een lastige wedstrijd voor de boeg. Niet alleen was het belangrijk
om deze wedstrijd te winnen voor de punten, maar ook voor het vertrouwen binnen het team. Na
een wat mindere start in het nieuwe jaar waarbij belangrijke punten waren blijven liggen, gingen de
dames er zaterdag helemaal voor. Eerder dit jaar was er tegen V&L thuis al gewonnen, dus het kon
zeker!

De eerste paar minuten ging wat minder en dat resulteerde dan ook in een 3-0 achterstand. Gelukkig
bleef Volendam koel en deden ze uiteindelijk wat ze moesten doen: scoren. Na een paar mooie
aanvallen kwamen ze terug naar een stand van 3-5. De dekking stond als een huis. Er werd stevig
aangepakt en op tijd weer los gelaten. Hier waren de scheidsrechters het niet altijd mee eens, maar
dat maakt niet uit want Volendam kon altijd nog terugvallen op keepster Ellen Overman, die zaterdag
maar liefst 3 penalty’s heeft tegen gehouden! Na een tijdje was de stand 9-11, de dames maakte het
nog spannend en gingen de rust in met een stand van 13-13.

In de rust kwam coach Zsigmond Makay met goeie tips en zo kwamen de dames de kleedkamer uit
met een duidelijk strijdplan, winnen. Toen het fluitsignaal weer klonk waren ze dan ook niet te
stoppen. Vanwege een wat onrustige periode kon V&L bij blijven tot een stand van 25-25. Dit was
natuurlijk niet waarvoor de dames waren gekomen dus er werd even wat gas bijgegeven. Ook nu
werd er op een cruciaal moment een penalty gestopt, maar nu door Nicole Rep. Daarnaast was Bibi
Bakker goed op schot. Zij passeerde de een na de ander waardoor zij of zelf door kon gaan of een
teamgenoot vrij kon spelen. Het was duidelijk, het team dat aan het begin van het seizoen zo goed
presteerde is weer terug. V&L probeerde in de laatste drie minuten nog hoge druk uit te oefenen en
mandekking te geven, maar het was al te laat. Volendam rook de overwinning en gaf deze dan ook
niet meer weg. De wedstrijd werd gewonnen met een eindstand van 28-31 en Bibi Bakker werd
uitgeroepen tot MVP van de wedstrijd. Goed gedaan dames!

Volgende week spelen de dames 1 om 17:30 de derby tegen SEW. Na het verlies van SEW tegen
Quintus deze zaterdag zijn de meiden van Volendam extra gebrand om SEW te verslaan. Kom jij ook