Geen winst voor topteams

vrijdag 16 december 2022

Heren 1

Deze zaterdag speelde KRAS/Volendam heren 1 tegen Herpertz/Bevo HC. De wedstrijd begon stroef voor de heren. Ze kwamen al snel 3-0 achter in de eerste 5 minuten van de eerste helft. Volendam moest terugkomen om het vertrouwen terug te krijgen. Na 10 minuten wisten we de stand gelijk te trekken naar 5-5. De wedstrijd ging over en weer, maar we wisten de eerste helft af te sluiten met een voorsprong van 13-15. De tweede helft begon sterk, maar we konden de voorsprong niet vast houden en gaven de winst uit handen. De wedstrijd is geëindigd in een stand van 29-27.

Tim Roefs (8), Evert Kooijman (5), Oskar Schöll (3), Jeroen Roefs (3), Jordy Baijens (2), Zlatko Pavicevic (2), José Pocas (2), Robin Nagtegaal (1), Lucas Schneider (1).

KRAS/Volendam heren 1 speelt aankomende zaterdag uit om 20:30 tegen AtomiX. Volendam staat op plek 8 met 16 punten. AtomiX staat op de laatste plek met nul punten uit 15 wedstrijden. Daarnaast spelen de heren volgende week donderdag uit om 20:00 tegen Aalsmeer.

Dames 1

Deze zaterdag stond er een belangrijke wedstrijd op de planning voor de dames 1 van Volendam. Namelijk tegen de nieuwkomer Velo en de oude club van Zsigmond. Zij stonden 5de met maar 1 punt achter ons. Het startsignaal klonk. De zaal zat vol en de dames hadden er zin in. Het begin was moeizaam en ze kwamen al snel met twee doelpunten achter. Gelukkig toonden de dames veerkracht en vochten ze terug. Het bleef elke keer spannend en uiteindelijk gingen ze met twee doelpunten verschil de rust in. De dekking stond sterk, maar in de aanval hadden ze moeite. In de rust was er genoeg tijd om met een strijdplan te komen. Met goeie moed werd er de tweede helft in gegaan. Puntje voor puntje kwamen ze dichter bij. Velo maakte het gelijk, Volendam miste, Velo miste en Volendam scoorde weer. Dit ging een tijdje door tot de laatste vijf minuten van de wedstrijd. Voor de tweede keer in de wedstrijd kwamen ze voor en dit lieten ze niet meer los. Helaas was de eindstand 27-25 voor Velo.

Garage Kil/Volendam dames 1 speelt zaterdag thuis tegen PCA/Kwiek om 19:00. De dames staan momenteel op plek 5 in de competitie met 11 punten uit 10 wedstrijden. PCA/Kwiek staat op plek 7 met 10 punten. De dames staan met één punt voor, en zullen dus moeten winnen om hun plek te behouden.

Heren 2

AutoCrew de Groot/Jong Volendam nam het afgelopen weekend op tegen koploper Houten. Eindstand 24-30.

De ploeg van Ter Horst was na enkele weken weer compleet op een aantal geblesseerde spelers na. Van Eijk die afgelopen woensdag tijdens de training een botbreuk in z’n hand opliep en van Gils die al enige tijd door een hernia van de kant toe moet kijken. Zij zagen hun teamgenoten uit de startblokken schieten tegen de koploper. De oranje hemden begonnen sterk aan de wedstrijd. Er stond een team wat voor elkaar wilde werken en vechten. Dat resulteerde al snel in een voorsprong van drie doelpunten. Houten had door dat het nog wel eens een lastige wedstrijd kon worden. Volendam deed de eerste helft z’n eigen ding. De dekking stond als een huis, en in de aanval was de Vries op schot. Volendam ging rusten met een nipte achterstand van 12-16. De ploeg had vertrouwen in de tweede helft. De tweede helft ging Volendam verder op jacht. Volendam bleef geduldig spelen, maar er werd te weinig gescoord. Hier en daar werden wat foutjes gemaakt die Houten dan meteen afstrafte. Houten liep langzamerhand uit. De ploeg van Ter Horst heeft gevochten tot het eind, maar kwam te kort. De eindstand 24-30 in het voordeel van Houten.

AutoCrew de Groot/Jong Volendam speelt zaterdag tegen Feyenoord Handbal om 21:00 uit. Jong Volendam staat op plek 15 in de competitie met 6 punten. Feyenoord staat op plek 13 met 9 punten.