KRAS/Volendam verlengt contract met Geert Hinskens met 2 jaar!

KRAS/Volendam verlengt contract met Geert Hinskens met 2 jaar!

woensdag 19 april 2023

Hoofdcoach van KRAS/Volendam heren 1, Geert Hinskens heeft voor twee jaar bijgetekend. Een enthousiaste Geert: “Nadat ik in 2019 gestopt was als speler heb ik eigenlijk altijd nog contact gehouden met mensen van de club. Toen ik terug kwam bij de club ging dat vanaf het begin al heel soepel. Ik heb het goed naar mijn zin met de jongens en eigenlijk in alle lagen van de club denk ik dat het wel goed gaat op het moment. 

Bij Volendam zijn de verwachtingen altijd hoog. Met name ook door het verleden met de vele prijzen, dus er wordt altijd wel gehunkerd naar die tijden. Hierdoor is de druk wel hoog, anders dan ik gewend was. Maar ik denk dat hoe we het hebben aangepakt, met Gerrie Eijlers erbij en wat andere oud-spelers die langzaamaan wat meer gaan doen binnen de club, we een goed fundament hebben neergezet. Ik denk dat dat voor mij persoonlijk het belangrijkst was om dat goed neer te zetten de eerste maanden. En daar zijn we eigenlijk nog steeds mee bezig. 

Hopelijk kunnen we volgend jaar doorbouwen op hetgeen waar we dit seizoen aan begonnen zijn. Dat de pieken van dit seizoen, zoals het thuis winnen tegen Aalsmeer of het uit winnen tegen Lions, het basisniveau gaat worden waarmee we mee gaan doen om bij de beste vier ploegen van de BENE-League te eindigen. Hopelijk met nog wat gerichte versterking deze zomer om het team nog meer kwaliteit te geven en zo een grote stap te maken. We willen een goed fundament neerleggen om toekomstbestendig te zijn en hopelijk op de langere termijn consistent bovenin mee te doen. Het ziet er allemaal goed uit en de club is goed bezig, vooral ook veel achter de schermen. De jongens ontwikkelen zich goed, spelen goede wedstrijden, al moeten we nog wel iets constanter worden. 

We zijn denk ik een mooi traject gestart aan het begin van dit seizoen en dat is nog lang niet klaar. Ik heb in ieder geval twee jaar bij getekend maar wie weet wat er verder nog in het vat zit. Er zijn al een hoop positieve veranderingen en ik geloof dat we daar vooral mee door moeten gaan en kritisch moeten blijven, want er kan nog genoeg beter. 

Ik kijk er naar uit om daar de aankomende twee jaar verder mee aan de slag te gaan. Ik hoop de fans ook. Het zou mooi zijn als de zaal wat vaker vol zou kunnen zitten en dat mensen wat liever naar de hal willen komen, ook als het geen finale wedstrijd is. Een volle hal, met een goede sfeer, levert natuurlijk altijd wat extra’s op voor de spelers”. 

Marco Woltersom namens de club: “Met Geert hebben we een trainer voor de lange termijn, waarmee we komend seizoen verder kunnen bouwen aan een team dat mee gaat spelen voor de prijzen. Dit seizoen, met onder andere zes nieuwe gezichten, een tussentijds afscheid van Zlatko en meerdere langdurige blessures, zien we hoe belangrijk consistentie, ervaring en een bredere selectie is om onze doelstellingen te behalen. Met de verlenging van Geert is daarmee de eerste stap genomen. Daarnaast blijft de ploeg grotendeels intact en zullen we deze gaan verbreden met jonge talenten vanuit eigen opleiding waarbij dit seizoen een aantal al hun kwaliteiten hebben getoond onder Geert. Daarbij is de huidige spelersgroep enthousiast over Geert zijn aanpak en past dit perfect binnen de visie van de club”.