Gelijkspel Dames 2 in Zaandam

maandag 13 januari 2020

Tol Plaatwerk/Volendam Dames 2 speelde afgelopen weekend gelijk tegen de meiden uit Zaandam. De Volendammers gingen voor de winst, maar moesten zich helaas bij een gelijkspel neerleggen tegen Zaanstreek Dames 1. Uiteindelijk werd het 25-25.

In de eerste helft speelden de Volendammers niet goed. Het stond na een kwartier spelen 9-5. Er werden veel kansen gemist door Tol Plaatwerk/Volendam Dames. Hier maakte Zaanstreek gebruik van en wisten hun kansen wel te benutten. De Volendammers kwamen terug en brachten de score tijdens de rust naar 13-12.

Tijdens de rust gaven trainer Ab Schilder en assistent coach Jenny Hoogland de nodige tips om deze wedstrijd te winnen. De meiden aten wat fruit van Klaas Leek Groenten&Fruit en konden met nieuwe energie de tweede helft in.

De tweede helft begon wat beter voor de uitploeg. De kansen werden nu wel benut en na een kwartier spelen kwam Volendam 15-19 voor te staan. Later in de tweede helft ging het minder aan de kant van Volendam en kwamen de zij in de laatste minuut voor te staan met 24-25. De Volendamse meiden dachten er al van door te gaan met de winst, maar in de laatste seconde wisten de meiden uit Zaandam toch nog te scoren en werd het uiteindelijk 25-25.

Aankomende zondag speelt Tol Plaatwerk/Volendam Dames 2 tegen NEA Dames 1 om 12:50 uur in sporthal Opperdam in Volendam.