Gelijkspel voor de dames 1 tegen de nummer 4

dinsdag 21 maart 2023

Afgelopen zaterdag 17 maart. Stond er een spannende wedstrijd op het programma voor de dames 1. De vorige wedstrijd tegen VELO verloren de dames met 1 punt verschil.

De meiden wisten dat het een moeilijke pot zou worden en zetten dan ook alles op alles.

De eerste paar minuten gingen van start. En al snel volgde het eerste doelpunt voor Veneco VELO.
Daarna volgde al snel de 1-1 gescoord door Anja Tol. In het begin liep het gelijk op. Maar na het 2e
doelpunt van Volendam liepen ze al snel uit naar 7-2.

De meiden stonden erg goed. De aanval liep lekker en de verdediging stond sterk. Zo kwamen
Volendam al snel op een voorsprong.

Maar Velo gaf niet op en kwam terug met veel breaks waardoor de stand gelijk werd, 9-9. De dames
van Volendam waren niet in staat om de voorsprong te pakken in de 1e helft en gingen de rust in
met een stand van 11-14 in het voordeel van Velo.

De 2e helft begonnen de meiden met hun inhaalrace. Want dat was ook zeker nodig. Het begon wat
beter te lopen bij Volendam maar Velo bleef op voorsprong. Na de 12e minuut werd het weer gelijk
spel, door mooi samenspel van Volendam. En zo kwam Volendam ook op een voorsprong van 26-23.
Met nog een halve minuut op de teller en een stand van 29-29 werd het super spannend. Door een
mooie bal van Nyah Metz gespeeld naar Alyssa Alings die gescoord werd, keurde de scheidsrechter
hem helaas af en werd de eindstand 29-29.

Super jammer, maar de meiden hebben gevochten tot de laatste seconden en toch nog een puntje
binnen gesleept!

Volgende week staat er een uitwedstrijd tegen Kwiek op de agenda. Ook deze wedstrijd is erg
belangrijk, bij verlies komen de meiden namelijk op een 8ste plek te staan en bij winst blijven ze op
de 5de plek waardoor er punten mee worden genomen naar de nacompetitie. De dames van
Volendam zijn om 7 uur te volgen op de livestream van Kwiek, te vinden op YouTube.