Gemotiveerde Silver Norg en Kylan Willig op Handbal stage bij Luc Steins

Gemotiveerde Silver Norg en Kylan Willig op Handbal stage bij Luc Steins

woensdag 27 juli 2022

Silver Norg van de B jeugd en Kylan Willig van de A jeugd zijn deze week op Handbal stage van Luc Steins in Parijs. De stages zijn gecreeërd om talenten de kans te geven om zich verder te ontwikkelen met behulp van een aantal ervaren trainers. Tijdens de stage gaan de talenten een week lang intensief trainen en ervaren ze hoe het is om in het buitenland te handballen als professional.

Kylan noemde als motivatie voor zijn keuze om zich aan te melden voor de stage dat hij het belangrijk vindt om zich te blijven ontwikkelen: “Ik wil blijven groeien en mezelf ontwikkelen en zag deze stage als kans om aan dit doel te werken”. Silver voegt toe dat hij de ervaring zelf ook heel belangrijk vindt.

Silver: “We leren hoe het is om professioneel handballer te zijn. Dit is heel leerzaam. We leren bijvoorbeeld over hoe je met vragen van media om moet gaan en we krijgen mentale training. Dit is allemaal erg interessant. De mediatraining vond ik erg spannend, ik werd geïnterviewd door een van de trainers om te ervaren hoe het voelt om dit in het echt mee te maken. Het was erg leerzaam, maar ook wennen om een camera op je gericht te hebben”.

Kylan: “De dingen die ik hier leer wil ik proberen toe te passen bij Volendam als het seizoen weer gaat beginnen. De ervaring neem ik mee in het vervolg van mijn carrière. Training krijgen van zulke goede trainers vond ik erg bijzonder. Dit is de tweede keer dat we dit doen, en ik vind het ook deze keer weer een leuke ervaring”.

Ook Silver is van plan om zijn ervaringen mee te nemen naar Volendam: “Ik schrijf heel veel van de tips op in mijn notities. In Volendam wil ik mij tijdens de trainingen meer op deze tips gaan focussen", aldus Silver. 

Beide jongens hebben als droom om het Nederlands team te behalen. Silver ambieert dit ook als coach. Kylan wil daarnaast zo hoog mogelijk komen als speler.