Goede start KRAS/Volendam in de HandbalNL-League

dinsdag 21 maart 2023

Afgelopen weekend startte voor de handbalheren van KRAS/Volendam de strijd in de HandbalNL-League voor het Nederlands kampioenschap met als openingskraker Green Park Aalsmeer in de Bloemhof.

Hoewel de wedstrijd moeizaam startte voor KRAS/Volendam, 10-5 na 18 minuten, wist men toch in de laatste 10 minuten de draad enigszins op te pakken en ondanks een gemiste break en een slecht genomen 7 meter was de ruststand alleszins draaglijk 14-11 en was er dus nog van alles mogelijk. Al moet wel gezegd dat keeper Evan de Lange in goede vorm stak.

De start in de tweede helft was duidelijk voor KRAS/Volendam dat met goed en snel spel al in de 4e minuut langszij kwam 14-14 en even later 17-17 middels een van de vele treffers van uitblinker Lucas Schneider en de razendsnelle Jordy Baijens. Diezelfde Jordy zette KRAS/Volendam in de 14e minuut voor het eerst op voorsprong en even later tekende Robin Nagtegaal vanuit de hoek voor de 19-21 met nog een kwartier te gaan. In de slotfase scoorden beide ploegen om en om maar KRAS/Volendam kon niet verhinderen dat Aalsmeer in de 29e minuut toch weer op gelijke hoogte kwam 27-27. Met nog minder dan een halve minuut leek Stefan van Gils de trekker over te halen 27-28 maar Aalsmeer zag toch kans om letterlijk in de gong de bal achter keeper Evan de Lange te frommelen, 28-28.

Na de wedstrijd werd Lucas Schneider terecht uitgeroepen tot man off the Match. Hij was tevens topscorer met 10 doelpunten. Zaterdag wacht Hurry-Up in de Opperdam om 19:00 en dan gaan we er eens goed voor zitten zeg maar.