Gretig Garage Kil/Volendam grijpt mis tegen PCA/Kwiek

maandag 10 mei 2021

Afgelopen zaterdag 8 mei stond de eerste uitwedstrijd van Garage Kil/Volendam op het programma tegen PCA/Kwiek uit Raalte. Na een lange busreis moeten onze dames laten zien wat ze kunnen.

De Volendamse dekking begint sterk, maar onze dames hebben nog moeite om de aanval ook slim uit te spelen. Hiermee komt de stand na 10 minuten spelen op 4-4. Beide teams zijn aan elkaar gewaagd. De dames van Kwiek staan op scherp en laten zich niet het kaas van het brood eten. Zij weten net iets vaker het doel te vinden waarmee de stand na 20 minuten spelen staat op 11-6 in het voordeel van de dames uit Raalte. Volendam moet nu aanzetten om nog punten mee naar huis te nemen. En dat is precies was het doet. Volendam vindt de gaten in de dekking van Kwiek en weet terug te komen tot 12-11. De rust wordt ingegaan met 14-12 in het voordeel van PCA/Kwiek.

De openingstreffer van de tweede helft is voor Volendam wat goede hoop geeft voor een mooie tweede helft. Volendam is fel in zowel de aanval als de dekking maar soms ook wat slordig met de bal en te snel in de afronding. Toch weet Volendam goed bij te blijven en is de stand na 40 minuten spelen 18-15. Volendam blijft sterk maar weet het verschil niet kleiner te maken. Met nog 10 minuten op de klok is de stand 22-20. De kansen aan de Volendamse kant zijn nog niet bekeken maar dan moet er wel nu actie worden ondernomen. Volendam vindt haar kracht en komt op voorsprong bij een stand van 22-23. Echter, deze voorsprong vasthouden blijkt lastig. Kwiek pakt weer de overhand. Het eindsignaal klinkt met een stand van 28-25 in het voordeel van PCA/Kwiek.

Volgend weekend speelt Garage Kil/Volendam op zaterdagavond 15 mei om 19:00 in de Opperdam tegen Geonimus/V&L.