Groeibriljant Dani Baijens blijft bij HV KRAS/Volendam

Groeibriljant Dani Baijens blijft bij HV KRAS/Volendam

maandag 10 april 2017

In het streven van HV KRAS/Volendam om komend seizoen een topteam te kunnen presenteren is er weer een stap in de goede richting gezet. Met Dani Baijens (18) is een overeenstemming bereikt om nog zeker een jaar in Volendam te handballen. Voor de jongste speler van de selectie, die eind 2016 debuteerde bij het Nederlandse mannenteam, lijkt een topcarrière in het verschiet te liggen.

Rijp maken voor buitenland

In 2015 kwam de toen zeventienjarige Baijens over van Haro. Direct liet hij zien mee te kunnen doen met het niveau van de BENE-League en de Nederlandse Eredivisie. Baijens wordt in handballand beschouwd als een meer dan gemiddelde spelverdeler, die uit kan groeien tot een topspeler. Mede daarom is HV KRAS/Volendam blij dat de Rotterdammer besloten heeft nog een seizoen bij Volendam te blijven om door te groeien. “We zijn als club enorm tevreden met Dani’s keuze. Zijn professionele instelling en werkethiek is wat wij als club graag zien van onze spelers”, vertelt algemeen manager Joost Ooms. “Voor Dani is een belangrijke rol weggelegd in het team van volgend seizoen. Uiteindelijk is het streven van de club om Dani rijp te maken voor de stap naar een professionele buitenlandse competitie. Ik zie het als een win-winsituatie: voor Dani is KRAS/Volendam de ideale springplank en als club profiteren we nog een extra jaar van zijn talent. Ik zou er niet vreemd van op kijken als hij de toekomstige aanvoerder van het Nederlands team wordt.”

Niet uitgeleerd

Baijens zelf zegt nog lang niet te zijn uitgeleerd in Volendam. “Ik heb het enorm naar mijn zin bij de club. Vanaf komend seizoen ga ik ook wonen in Volendam, waardoor ik mij nog beter kan focussen op handbal. Met het topsportprogramma van de club ontwikkel ik mij nog elke dag en het team is steeds beter op elkaar ingespeeld. Daarnaast lijkt het mij gaaf om te spelen onder de nieuwe trainer Peter Portengen. Voor dit seizoen gaan we er alles aan doen om kampioen van Nederland te worden. Voor de korte termijn is dat mijn doelstelling.”

Kruisfinale

HV KRAS/Volendam speelt in de halve finale om de landstitel een tweeluik tegen Fiqas/Aalsmeer. Op 22 april is de eerste wedstrijd in Aalsmeer. Een week later is de return in Volendam. De winnaars plaatst zich voor de finale, die gespeeld wordt over drie wedstrijden.