Handbal als uitlaatklep voor Admiraal

Handbal als uitlaatklep voor Admiraal

donderdag 27 augustus 2020

Nico Admiraal was jarenlang een opvallende verschijning in handballend Nederland. De boomlange Volendammer won met KRAS/Volendam haast alles wat er te winnen viel en is ook na zijn actieve spelerscarrière nog regelmatig te zien in sporthal Opperdam. In een interview vertelt Admiraal over zijn jeugd, landskampioenschappen met KRAS/Volendam en zijn recente verhuizing naar Duitsland.

Admiraal had op jonge leeftijd al een imposante lengte. Mede daardoor was zijn jeugd niet altijd even makkelijk. “Als groot kind word je geacht alles al te begrijpen, en verder te zijn in je ontwikkeling dan je misschien daadwerkelijk bent. Het is lastig daar mee om te gaan, aangezien je daar als kind niet bij stilstaat. Het vele sporten was voor mij dan ook een uitlaatklep.”

“Toen ik begon met handballen speelden we op een geasfalteerd veld en in de zaal. Op het buitenveld ben ik meermaals Nederlands kampioen geworden, maar dat stelde veel minder voor dan successen in de zaal. Daar waren de echte prijzen te behalen en dat is gelukt. Ik heb vijftien jaar in het eerste herenteam van KRAS/Volendam gespeeld en ben vijf keer landskampioen geworden. Het zorgde er ook voor dat we als team heel Europa zijn afgereisd voor internationale wedstrijden. Dat waren mooie jaren waar ik enorm dankbaar voor ben.”

Lees het volledige interview met Nico Admiraal binnenkort in presentatiemagazine Doelgericht.

Digitaal exemplaar
Het nieuwe presentatiemagazine van KRAS/Volendam wordt op 18 september gelanceerd. In de dertiende editie van Doelgericht staat The Circle of Life centraal. Van jeugdspeler naar topsport, van profspeler naar trainer, sponsor en uiteindelijk vrijwilliger. Eenmaal betrokken bij de vereniging laat je het nooit meer los. Dit is dan ook de rode draad die verweven is door het magazine. Dit jaar is het voor het eerst mogelijk jezelf in te schrijven voor een digitaal exemplaar van Doelgericht. Deze wordt op 18 september per e-mail verzonden. Klik hier om jezelf in te schrijven.