Handbal KRAS/Volendam op ramkoers na verdiende winst op Aalsmeer

dinsdag 17 mei 2022

De heren van handbal KRAS/Volendam hebben afgelopen zaterdag goede zaken gedaan door Green- Park/Aalsmeer met lege handen achter te laten in de goed gevulde thuishal, “de Bloemhof”. Nu het einde van de competitie nadert, met als ultiem einddoel een plaats in “The best of Three” te bemachtigen, lijkt het bij KRAS/Volendam allemaal op tijd op de juiste plek te vallen en werden eerder al de Lions en Bevo met klinkende cijfers op hun nummer gezet. Maar, Aalsmeer “uit” is toch altijd iets van een ander kaliber.

Zaterdag was de spanning groot maar vanaf het begin was het KRAS/Volendam dat de lijnen uitzette en steeds de voorsprong pakte al haakte Aalsmeer tot 6-6 in de 12e minuut steeds aan. Na een geweldige stop van uitblinker keeper Dennis Schellekens en treffers van Filip Pettersson, Jordy Baijens, Florent Bourget (7 mtr) en matchmaker Zlatko Pavicevic liep de voorsprong op naar 8-11 en vluchtte Aalsmeer in een time-out. Hierna ging de score gelijk op en mede door het snoeiharde verdedigen van Aalsmeer bleef het verschil 2 en werd de kleedkamer halverwege opgezocht met een 13-15 voorsprong voor de ploeg van KRAS/Volendam.

Al in de 3e minuut na rust viel de 2e tijdstraf voor Samir Bengamen van Aalsmeer die verdedigend over de grenzen van het toelaatbare ging en later ook met rood ( 3x 2 min.) het strijdtoneel moest verlaten. In de 8e minuut van de 2e helft klampte Aalsmeer voor de laatste keer aan, 17-18 maar toen was de race gelopen liepen de mannen van KRAS/Volendam weg naar 17-22 en even later 20-26 na 23 minuten. Aalsmeer kreeg geen vat op de goed verdedigende oranje-ploeg met daarachter een uitstekend keepende Dennis Schellekens die elke Aalsmeer-illusie om zeep hielp en dus werd het meegereisde publiek getrakteerd op een klinkende, maar dik verdiende, 23-29 overwinning. De doelpunten werden zo goed als eerlijk verdeeld met als absolute uitschieter Zlatko Pavicevic die maar liefst tekende voor 9 treffers.

Zaterdag a.s. wacht Hurry-Up en de zaterdag daarop de Lions uit dus de bloemen die aan de finish liggen en dat voor de deur nog niet in huis is etc etc, we gaan het allemaal zien maar en stap voor stap is nog altijd de enige manier, maar na deze opsteker durft men wel weer te hopen.