Handbalnieuws 10 en 11 december

Handbalnieuws 10 en 11 december

maandag 12 december 2016

Leuke dag voor mini’s bij Havas

Na een barre tocht met omleidingen en lange files kon er eindelijk, zo’n uurtje te laat, begonnen worden aan de eerste wedstrijd in de Sporthal “de Indische buurt” in Almere, waar de mini’s dit weekend speelden. 

HV KRAS/Volendam 1 opende tegen Houten met Anne Lansing in het doel en dat was gelijk een zware want alle pogingen van Iris Haverkort, Jari Kuijn en Lennon Smit ten spijt, Houten was nét iets zekerder met schieten waardoor de 3 prachtige treffers van Aislyn Huibers net niet genoeg waren. Eindstand 3-5. Tegen Aristos ging het gelijk op en keeper Jari Kuijn stopte bijna alle schoten. Verdedigend begon het ook te draaien met Iris Haverkort, Anne lansing, En Aislyn Huibers maar na 3 treffers van Lennon Smit werden de punten eerlijk verdeeld: 3-3. Tegen Fiqas/Aalsmeer waren de doelpunten heel duur en hoe de beide teams ook probeerden, het balletje wilde niet achter de keeper en zo bleef de stand zoals hij was begonnen, 0-0. Tegen Havas tenslotte zette Iris haverkort de lijnen uit en dat ging haar goed af want aanvankelijk kwam Havas er niet aan te pas. Oranje scoorde 2x door Lennon Smit en Jari Kuijn maar daar wist Havas toch jammer genoeg 4 doelpunten tegenover te zetten zodat er, zij het nét aan, met 2-4 werd verloren.

KRAS/Volendam 2 startte tegen Havas met Evert Smit in het doel en Roos Lansing en Carice van het Hull achterin. Heel even kwam Havas op voorsprong maar na goed samenspelen van Rob Zwarthoed kon Giovanni Karregat, met 3 treffers, de 3-2 winst aantekenen. Tegen Harderwijk werd Rob Zwarthoed de keeper en waren de handen pas goed warm want Carice , Evert en Roos speelden de verdediging van Harderwijk compleet zoek. Giovanni zette oranje al snel op voorsprong en de 2 goals van Harderwijk waren te kort om de zege in gevaar te brengen: 3-2. Tegen Westsite werd Carice de doelvrouw en het was en bleef de hele wedstrijd enorm spannend want beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. Roos Lansing, Rob Zwarthoed en Evert Smit lieten verdedigden uitstekend en nadat Westsite even aan de voorsprong mocht ruiken was het Giovanni die met 2 treffers voor de winst zorgde. Tegen HVBS tenslotte wisselden Evert Smit en Roos Lansing om beurten van keepersplek en het toch wel sterke HVBS kreeg geen vat op de oranjeverdediging. Carice en Rob knokten tot het einde en de handen gingen omhoog toen Giovanni de winnende treffer achter de keeper schoot. Wel net aan maar 1-0 is genoeg. Gelukkig reed het op de terugweg goed door zodat alleen de leuke dag nog telde en alle ellende van de heenrit weer snel vergeten was.

Meisjes E2 wint nipt van VOS na spannende wedstrijd

Zaterdag mochten de meiden van de E2 na drie weken rust eindelijk weer het veld op. Helaas was Esmee Machielsen niet van de partij vanwege een gekneusde teen.

Gelukkig hadden we Linda Kemper bereid gevonden om mee te doen. KRAS/Volendam begon scherp aan de wedstrijd, bij menig aanval van VOS werd de bal onderschept en konden wij via een snelle tegenaanval het doel van VOS bestrijden. Onze snelle Joëlle de Does vond op deze manier als eerste het net en dat betekende 1-0. Het werd echter al snel duidelijk dat ook VOS was gekomen om te winnen en na de 1-1 en de 2-1 van Roos Haverkort was daarna het woord even aan VOS dat een 2-3 voorsprong nam. De doelpunten aan onze kant bleven even uit maar gelukkig hebben wij aan onze kant onze eigen Tess Wester in de persoon van Fay Kes die zich ook niet meer liet verrassen. De verdediging met daarin de hardwerkende Nyla Loch, Nadine Bond en Linda Kemper lieten zien hoe het moest en Anne Steur was een plaag voor de tegenstander, viste de bal er een aantal keer goed tussenuit en bediende onze op scherp staande snelle Joëlle de Does die voor de 3-3 zorgde. In de laatste aanval voor de rust was het Jennie Kemper die goed vrijstond en werd aangespeeld en met een prachtig bekeken schot zorgde dat we met 4-3 gingen rusten.

In de tweede helft was het wederom Joëlle de Does die goed bij de les was en zorgde dat we iets meer lucht kregen door de 5-3 te scoren. De meiden waren na elke schotpoging van VOS snel weg in de aanval maar het ging iets slordiger wat voor veel onnodig balverlies zorgde en ook het afronden op doel was niet altijd goed. Hierdoor kon VOS weer op gelijke hoogte komen 5-5. Gelukkig lieten de meiden zich niet van de wijs brengen, het spel ging snel op en neer en het tempo lag hoog maar dit gaf geen problemen want er werd gestreden voor elke bal. Joëlle bepaalde de stand op 6-5 en na een mooie aanval werd op de cirkel Nadine Bond gevonden die de 7-5 aantekende. De tijd tikte weg maar VOS gaf zich nog niet gewonnen en nog even kwam de spanning terug 7-6. De laatste minuut ging in en zoals dat hoort speelden de meiden de bal rustig en netjes rond en zo stond de teller op nul met een 7-6 overwinning op het bord! Hard gewerkt meiden en een topresultaat!