Handballers moeten oppassen voor ‘patroon’

Handballers moeten oppassen voor ‘patroon’

donderdag 21 september 2023

Artikel uit de NiVO

Het wordt straks ongetwijfeld dringen geblazen om een plekje bij de eerste vier van de BENE-League te bemachtigen. En om daar als KRAS/Volendam weer eens bij te zijn en de Final Four te spelen, dan had een winstpartij afgelopen zaterdag de ploeg van Geert Hinskens goed op weg geholpen. Maar de thuisclub verspeelde in De Opperdam, niet voor de eerste keer in deze maanden, een ruime voorsprong en hield één punt over: 36-36. 

Vandaar de vertwijfelde gezichten na afloop bij de oranjehemden. In de slotfase mocht KRAS/Volendam nog één aanval opzetten om alsnog de winnende af te dwingen, maar daar werden de gemaakte afspraken niet geheel nagekomen., Dat was een tegenvaller, maar het lag niet aan dat ene moment”, zei trainer Hinskens naderhand. Voorafgaand werd Volendam hoger ingeschat., Wij behoren deze wedstrijd te winnen. Het is een listig ploegje met ervaren jongens, die onder meer eerder bij Bocholt hebben gespeeld”, wist Hinskens.,

 "Je weet dat ze lang mee blijven gaan en in die tijd proberen je uit je spel te halen, onder meer door te vertragen. We begonnen heel slecht”, constateerde de voormalig speler van Volendam, doelend op de achterstand van vier punten. Dat werd nog voor rust gerepareerd .,Er was niks aan de hand, dat zeiden we ook in de rust. Er zou een moment komen dat we ze zouden gaan overlopen.” En zo geschiedde. 

De thuisploeg nam zelf een voorsprong van vier goals en leek overwinning nummer twee bij te kunnen schrijven., Maar we geven het vervolgens kinderlijk uit handen”, merkte Hinskens naderhand op. Dat overkwam zijn ploeg vorig seizoen al enkele keren en recentelijk tegen Lions in de strijd om de Super Cup ook., Het lijkt een patroon te worden. En daar moeten we van leren. De uitslag zegt genoeg. Aanvallend was het oké́, hoewel we de veertig hadden kunnen aantikken. Daar ligt het probleem niet. Verdedigend kregen we te weinig grip. Er was onvoldoende agressie. We hebben offensief en defensief verdedigd, maar als je in beide dekkingen de drive niet kan opbrengen om de duels aan te gaan, dan kunnen zij comfortabel spelen.” 

Volendam had een tik uit kunnen delen., Dat we vorige week verliezen bij Sporting Pelt, dat is een goede ploeg, dat vind ik geen ramp. Maar dit zijn dure punten die concurrenten niet ook gaan laten liggen. Dan telt-ie dubbel.” De teruggekeerde Lucas Schneider was één van de lichtpuntjes. Maar Hinskens en Volendam zullen het straks toch weer even zonder de Duitse opbouwer moeten doen, want hij moet worden geopereerd aan de pols. Komende zaterdag wacht KRAS/Volendam een weerzien met oud-trainer Peter Portengen, trainer bij HUBO. Volendam: Evan de Lange, Craig McClelland, Robin Nagtegaal, Ephrahim Jerry, Lucas Schneider, Jordy Baijens, Pieter van der Velden, Jeroen Roefs, Twan Klompé, Jort Neuteboom, Tim Roefs.

 

Schrijver: Eddy Veerman 

Foto: clubfotograaf John Loch