Handbalnieuws 3 en 4 december

dinsdag 06 december 2016

Lees hier het handbalnieuws van de jongens D2 en de Dames Senioren 3. 'D2 niet opgewassen tegen Fiqas/Aalsmeer' en 'Dames Senioren 3 heeft de langste adem tegen Hugo Girls'.

D2 niet opgewassen tegen Fiqas/Aalsmeer

Toen de D2 de kleedkamer uitkwamen zagen de meisjes weer een tegenstander, die voornamelijk uit jongens bestond. De keeper stond net onder de lat, zo groot was hij. De eerste tien minuten van de wedstrijd deden de meisjes het ontzettend goed. De verdediging werkte keihard en daardoor stond het na tien minuten spelen slechts 0-2 voor Aalsmeer. Door goed verdedigingswerk van Tamara Boots, Diane Buijs en Nadine Veerman had Aalsmeer problemen met scoren. Marin Kaars had het doel ook gevonden en het stond 1-2. Lara Koning stond haar doel goed te verdedigen en had na 15 minuten spelen slechts 3 doelpuntjes doorgelaten. Ellen Kras zette goed druk en speelde Jenita Wagenaar goed aan.. 2-3. De machine van Aalsmeer ging beter draaien en zij scoorden 5 break-outs achter elkaar. Toen keek Volendam tegen een 2-8 achterstand aan maar de dames lieten hun kop niet hangen en bleven keihard werken voor de bal, waardoor Jenita Wagenaar in de eerste helft nog tweemaal kon scoren. Aalsmeer scoorde de 4-9 voor de rust. In de tweede helft ging Demi Zwarthoed op doel en Lara Koning in het veld.. De eerste drie aanvallen waren voor Aalsmeer 4-12. Met een mooi laag schot mikte Lara Koning de 5-12 erin maar te hard verdedigen leverde Aalsmeer een strafworp op,deze werd echter gestopt door Demi Zwarthoed. Lily van Nek en Cari Lansen passeerden de verdediging van Aalsmeer diverse keren, maar het lukte hen niet om de grote keeper van Aa;smeer te passeren. De tweede helft liep Aalsmeer uit naar een stand van 5-19. Aan het einde van de wedstrijd werd Jenita weer goed gevonden door Cari Lansen. Zij scoorde de 6-19. Met een eindstand op het bord van 6-20 floten onze goed leidende scheidsrechters de wedstrijd af.

Dames Senioren 3 heeft de langste adem tegen Hugo Girls

Met Nicole Rep (B-jeugd) op het doel begonnen dames 3 hun wedstrijd tegen de dames van Hugo Girls. De wedstrijd startte overtuigend want Paula Jonk opende de score voor Volendam. Door snel opgezette aanvallen wisten Mandy Karregat, Natasja Beemsterboer, Lisa Zwarthoed, Marissa Mühren en Patricia van Empel een punt te scoren voor Volendam. Je zou denken, dat de dames dus met een gerust gevoel de eerste helft uit konden handballen maar helaas gaven zij de touwtjes een beetje uit handen. Door balverlies en verdedigingsfouten kon Hugo Girls langzaam dichterbij komen. Ellen Jonk startte nog wel goed in en scoorde met een mooie lage bal de 7-3 maar de verdediging zat niet dicht en het verschil werd minder 7-5. Paula Jonk scoorde haar tweede doelpunt deze wedstrijd. Met een stand van 8-6 gingen ze de rust in. De tweede helft begon goed. Mandy Karregat werd goed gelanceerd door Marieke Schilder en zij opende de score in de tweede helft 9-6. Heel even maakte de dames van Volendam het onnodig spannend en liet Hugo Girls gelijk komen 9-9. Nicole Rep stond een uitstekende pot te keepen maar kon de strafworp niet houden 9-10. Door mooie doelpunten van Mandy Karregat en Natasja Beemsterboer kwamen we weer op gelijke stand 11-11 maar door slordig balverlies kwam Volendam zelfs op twee punten achterstand 11-13. Gelukkig bleven de dames hard werken en de aanvallen werden weer wat sneller opgezet. Natasja Beemsterboer maakte de achterstand weer dragelijker 12-13. Weer twee punten achter 12-14. De dames van Volendam hielden het hoofd koel en mooie break-outs en snelle aanvallen leverden weer mooie doelpunten op. Natasja Beemsterboer en Marissa Mühren zorgden weer voor een gelijke stand 14-14. Patricia van Empel liep op de break en werd goed aangespeeld door Yalou de Boer 15-14. Nog een doelpunt van Patricia en maar liefst twee doelpunten van Paula Jonk zorgden weer voor wat lucht 18-14. Nicole Rep stopte prachtig een breakout, maar hield daar een behoorlijke bloedneus aan over. Paula Jonk nam haar taak over. Hugo Girls wist nog 4x te scoren, maar ook Mandy Karregat en Patricia van Empel vonden gelukkig nog het doel. Eindstand 20-18. Weer 2 punten in de pocket.