Handbalnieuws weekend 5 & 6 november

woensdag 09 november 2016

Lees de wedstrijdverslagen van de afgelopen week! 'Mini’s succesvol te gast bij Aristos', 'Nipte overwinning meisjes E2' op DSS', 'D2 verliest nipt van Lelystad', 'Winst voor dames 3 op Petten'.

Afgelopen zaterdag was sporthal Aristos het strijdtoneel voor een mini toernooi. En oranje was er klaar voor.
HV KRAS/Volendam 1 opende de dag tegen Aristos en keepsters Aislyn Huibers en Iris Haverkort konden gelijk aan de bak. Heel even kwam Aristos op voorsprong maar mede door het goede verdedigen van Rob Zwarthoed bleef het bij één tegentreffer. Door twee doelpunten van Lennon Smit en Jari Kuijn won KRAS/Volendam de eerste pot met 2-1. Tegen de grote spelers van Buikslotermeer was KRAS/Volendam niet opgewassen, maar er werd wel gestreden tot het gaatje. Jari Kuijn scoorde nog twee keer maar de mannen van Buikslotermeer zetten daar maar liefst zeven kogels tegenover. Eindstand 2-7.
In het tweede treffen tegen Aristos leek oranje het wat makkelijk op te nemen en lieten Aislyn Huibers, Rob Zwarthoed en Iris Haverkort het touwtje een beetje vieren. Na twee treffers van Jari Kuijn en één van Lennon Smit werd het op de valreep toch nog gelijk, 3-3. In de laatste partij, weer tegen Buikslotermeer, hadden de Amsterdammers een grote speler eruit gelaten waardoor het meer twee gelijke ploegen betrof. Keepster Aislyn toonde haar kwaliteiten en na goed samenspel via Rob Zwarthoed konden Iris Haverkort en Jari Kuijn (2x) de stand naar 3-3 schieten. Helaas ging Buikslotermeer in de laatste minuut toch nog met de winst aan de haal maar de eer was in ieder geval gered; 3-4. KRAS/Volendam 2 verwachtte Westerpark als tegenstander in de eerste partij maar hiervan waren er slechts twee kinderen dus werd het sterke Buikslotermeer de invalploeg. KRAS/Volendam 2 weerde zich kranig want Keano Tol, Anne lansing, Jip Tuijp, Dana Leeflang en Carice van’t Hull geven zich niet zo snel gewonnen. De schade werd beperkt tot 0-3 maar gelukkig redde Giovanni Karregat de eer en zette een 1-3 eindstand op het scorebord.
Tegen Aristos 2 was KRAS/Volendam de betere ploeg en al snel vielen de doelpunten. Keano Tol, Carice van ‘t Hull en Jip Tuijp gaven geen centimeter vrij op de verdediging en door doelpunten van Giovanni Karregat 2x, Dana Leeflang 2x en Anne Lansing won KRAS/Volendam verdiend met 5-0.
Tegen Nieuw Sloten waren de handjes goed warm en toen Carice van ’t Hull de score had geopend was de race eigenlijk gelopen. Jip Tuijp, Keano Tol en Dana Leeflang wisselden elkaar af in het doel en zij zagen Keano Tol en Anne Lansing de score uitbouwen naar 3-0. Nieuw Sloten kwam nog wel tot 3-1 maar de buit was allang binnen. In de laatste pot stond Zaanstreek te wachten en ook in de laatste partij ging het team voor het goud. Zaanstreek streed voor wat het waard was maar op de zes treffers van Giovanni Karregat hadden zij geen antwoord. Jip, Keano, Carice, Dana en Anne waren om de beurt de keeper waardoor Zaanstreek niet verder kwam dan twee doelpunten waardoor dus ook de laatste partij door KRAS/Volendam 2 werd gewonnen met 6-2. Goed gedaan allemaal!

Nipte overwinning meisjes E2 op DSS

Zonder onze goalgetter Joëlle de Does maar mét Linda Kemper in onze gelederen gingen we op naar Heemskerk.
Daar bleek tijdens de warming-up dat dit een zeer behendig en gedreven team was. De trainster/coach van DSS is duidelijk al bezig met het klaarstomen van deze 9- en 10-jarige meisjes voor ons nationale team, want deze meisjes zijn al ver met hun techniek, maar dat de basis ook best wel belangrijk is was door haar een beetje overgeslagen. Met een grote behendige dame aan het roer was het dan ook DSS die de score opende met twee mooie doelpunten 2-0. De opdracht werd dus om dit meisje uit haar spel te halen. De taak van Nadine Bond en Jennie Kemper werd dus, zorgen dat de nummer 5 geen bal meer krijgt! Dit ging heel goed want de aanval was ontregeld door zeer goed verdedigen van onze kant en daarbij niet te vergeten onze superkeepster Fay Kes! Jennie Kemper scoorde voor ons de eerste treffer en Roos Haverkort werd driemaal wonderschoon bediend door onder andere Anne Steur, Esmee Machielsen en Linda Kemper. Dit zorgde ervoor dat we met een 3-4 voorsprong de rust in gingen.
In de tweede helft was het dus zaak om zo door te blijven gaan, maar dat het spannend ging worden was een zekerheidje. Fay moest de tweede helft even in het veld beginnen, en zorgde met een mooie treffer dat we weer op 4-5 kwamen, maar tussen de palen kan zij in dit soort wedstrijden niet gemist worden, dus wisselde we snel weer om. Na de 5-5 was het Nyla Loch die ons weer op voorsprong zette 5-6, wederom na een prachtig opgezette aanval. Op dat moment werd het even onrustig in de verdediging, en was het de nummer 5 van DSS die haar gang kon gaan en met drie doelpunten op rij zorgde dat DSS op een 8-6 voorsprong kwam. Verdedigend werden alle zeilen bij gezet, en Anne, Esmee, Linda en Nadine kregen de rust weer in het spel. Na wat mooie onderscheppingen konden wij weer een aanval op zetten en werd Roos Haverkort vrijgespeeld aan de cirkel en scoorde de 8-7. De meiden pepten elkaar op en voelden dat er meer te halen viel en gingen daar ook voor. Goed samenspel en geen fouten maken en de vrijstaande speelster zoeken. Dit lukte goed en zo was het dat Jennie Kemper twee keer op maat bediend werd, koelbloedig bleef en maakte dat de winst mee naar Volendam ging. Het was wederom een superwedstrijd, met zijn allen gevochten voor de 8-9 overwinning en de punten, die zeer verdiend mee naar huis gingen!

D2 verliest nipt van Lelystad

Zaterdag tegen een (bijna) complete jongensteam van Lelystad. Zonder Marin Kaars, maar met aanvulling van Danielle Steur.
Twee snelle aanvallen van Lelystad schudde ons wakker. We keken gelijk tegeneen 0-2 achterstand aan. Cari Lansen ging voor haar eigen kans en scoorde het eerste doelpunt voor Volendam. Na weer een snel tegendoelpunt waren het Lara Koning, Danielle en Cari, die Volendam op voorsprong brachten; 4-3. We waren aan elkaar gewaagd en Lelystad maakte weer gelijk. Danielle speelde een superwedstrijd en scoorde twee keer achter elkaar. Ondanks onze uitstekend keepende Demi Zwarthoed wist Lelystad toch weer op gelijke hoogte te komen. Het was echt superspannend. Ellen Kras scoorde met een mooi sprongschot de 7-5. Maar Lelystad was ook snel en zij wisten drie keer achter elkaar te scoren. De laatste aanval was voor Volendam. Nadine Veerman speelde Jenita Wagenaar prachtig aan en zij scoorde de gelijkmaker en bepaalde de ruststand op 8-8.
Demi had in de eerste helft zo goed staan keepen, dat ze gelukkig besloot om de tweede helft te blijven staan. Klasse Demi! Lelystad scoorde als eerste in de tweede helft, maar Cari had daar gelijk een antwoord op. Met een snelle break maakte zij weer 9-9. Tamara Boots en Diana Buijs stonden keihard te werken in de verdediging, waardoor Lelystad toch moeite had met scoren. Tweemaal wisten zij door onze muur heen te breken. Toen was het weer de beurt aan Danielle en Ellen en we stonden weer gelijk: 11-11. De wedstrijd werd wat harder en de schoten van de jongens van Lelystad waren onhoudbaar, waardoor we 11-14 achterkwamen. Jenita maakte het verschil weer wat kleiner met een mooi doelpunt vanaf de cirkel. Maar toen zette Lelystad weer aan en maakte er 12-16 van. Na een mooie aanval was het Lily van Nek die weer scoorde. We waren met een kleine inhaalactie bezig. Danielle en Jenita scoorden nog elk, maar de tijd was tekort. We verloren met slechts één punt verschil: 15-16. Wat een vechtlust dames!

Winst voor dames 3 op Petten
Petten was voor onze dames een onbekende tegenstander. Het doel werd vandaag gelukkig bezet door Emma Steur.
Na enige aanvallen aftasten was het Mandy Karregat, die het eerste doelpunt voor Volendam scoorde. Maar het liep niet echt. Er was veel balverlies en Petten wist drie keer te scoren: 3-1. De dames probeerden de rust terug te brengen in het spel en zetten rustig hun aanval op. Dit resulteerde in twee mooie doelpunten van Valerie. Weer gelijk dus 3-3. Slordig balverlies gaf Petten weer de kans om twee keer te scoren. En wederom keek Volendam tegen een 5-3 achterstand aan. De druk werd weer goed gezet en Mandy, Paula, Anne en Valerie konden hierdoor goed gelanceerd worden voor 5-7. Slechts eenmaal wist Petten onze Emma nog te passeren in de eerste helft. De laatste tien minuten van de eerste helft warenprachtig om te zien. De aanvallen werden goed opgezet en werden afgemaakt door Anne, Marissa, Yalou en Valerie (2x). Met de rust was het puntenverschil zes: 6-12. En dat was maar goed ook, want de tweede helft verliep niet goed. Er was veel balverlies en er werd slordig gespeeld. Hierdoor was Petten ons een paar keer te snel af. In de tweede helft werd slechts viermaal gescoord door Volendam. Daar zorgden Paula. Valerie (2x), Marissa en Anne voor. Petten scoorde er zes. Maar de twee punten gingen gelukkig met ons mee naar huis 12-17.