Geert Hinskens geeft jong talent de kans

dinsdag 28 februari 2023

Afgelopen zaterdag speelden de heren van KRAS/Volendam de laatste wedstrijd van de BENE-League tegen HV Vise BM. Door blessures van Oskar Schöll, Lucas Schneider, Stefan van Gils en Jeroen Roefs, moest Volendam met een gehavende selectie aan de wedstrijd starten. Ook was het voor de oranjehemden niet meer mogelijk om de Final Four te halen. Een uitgelezen kans voor jonge talenten om zich in de kijker te spelen.

Zo startten onder andere Dave de Waal, Jelmer de Vries en Thimo Axt in de basis. Volendam ging voortvarend uit de startblokken en pakte een snelle voorsprong. Met goed verdedigingswerk en breakouts van Jordy Baijens, Evert Kooijman en Thimo Axt werd de voorsprong op 9 – 4 gezet. Volendam kreeg een tijdstraf en hierdoor kwam Visé in de gelegenheid om het gat te dichten. Na een ruime 20 minuten was de stand 9 – 9. Met een prachtige vlieger van José Poças, wist de thuisploeg een kleine voorsprong te pakken voor rust van 14 – 12.

In de tweede helft was het lang stuivertje wisselen, waarin aan Volendamse zijde vooral linkerhoek José Poças gemakkelijk het net wist te vinden. Van 17 – 17 ging het naar 24 – 24 na 25 minuten. Visé wist in de slotfase een klein gat van twee punten te slaan. Dit gat wist de thuisploeg niet meer te dichten en na 60 minuten ging de wedstrijd verloren met 25 – 27.

Hiermee is KRAS/Volendam Heren 1 op een 7e plek geëindigd in de BENE-League. De komende wedstrijden beginnen alle Nederlandse teams weer op 0 en zal er gespeeld worden in de HandbalNL League. De twee teams die na 10 wedstrijden op plek 1 en 2 staan. Spelen de Best-of-Three om het landskampioenschap