Heren 1 en dames 1 winnen, heren 2 verliest

donderdag 13 oktober 2022

Handballers KRAS/Volendam kloppen landskampioen

De handbalmannen van KRAS/Volendam hebben een uitstekende week beleefd in de BeNe League. Vorige week dinsdagavond werd landskampioen Green Park/Aalsmeer verslagen. De reprise van de finale om de landstitel werd met 32-30 gewonnen door de ploeg van trainer Geert Hinskens. Vervolgens werd afgelopen weekeinde het Belgische Eupen op een 30- 40 nederlaag getrakteerd. Stand BeNe League: Aalsmeer 7-12 Hurry Up 7-8 Sporting Pelt, Bel 7-12 HUBO Handbal, Bel 7-8 Bocholt, Bel 7-12 Eupen, Bel 7-3 Lions 7-11 Bevo 7-0 KRAS/Volendam 7-10 Tachos 7-0 Visé, Bel 7-8 Atomix, Bel 7-0 Bij Aalsmeer verdedigde international Samir Benghanem niet zoals doorgaans in het middenblok en daar lag in het beslissende deel van de wedstrijd wel het pijnpunt bij de bezoekers. De thuisploeg nam een 15-13 voorsprong bij rust en bij 20-17 bleven scores lange tijd uit. Toen bij Aalsmeer aanvoerder Vaidas Trainavicius en trainer Bert Bouwer geïrriteerd raakten door de arbitrale leiding en tijdstraffen kregen, leek Volendam daar nog onvoldoende van te profiteren. In de fase daarna bleek de Duitse Volendam-speler Oskar Schöll echter niet af te stoppen. Telkens vond hij een weg door het midden en bouwde de voorsprong uit. Het verschil leek groot genoeg, maar in de slotminuten richtte Aalsmeer zich nog op en gebeurde er van alles. Volendam-doelman Evan de Lange maakte enkele belangrijke stops en aan de overkant zorgden Jeroen Roefs en Evert Kooijman voor de veilige marge.

De mannen van KRAS/Volendam lieten zich zaterdag bij de start enigszins verrassen door Eupen dat, spelend als een tornado, met 5-2 en 7-3 een voorsprong pakte. Keeper Evan de Lange zag een rommelige dekking voor zich en had moeite met de snelle afronding van de Belgen. Maar in de twaalfde minuut wees het scorebord al 7-7 uit en begon het te lopen bij oranje. Bij rust leidden de bezoekers met 18-20. Na de pauze leek Eupen al snel leeg gespeeld en mede dankzij de geóliede dekking bij KRAS/Volendam kon keeper Craig McClelland ook zijn niet geringe kunsten laten zien. Na elf minuten was de stand al 19-25 en werd de wedstrijd beheerst uitgespeeld naar een 30-40 eindzege. Topscorer was Robin Nagtegaal met 8 treffers. De heren hebben aankomend weekend een rustweek in verband met het een wedstrijd van het Nederlands team. Zij spelen de eerst volgende wedstrijd 22 oktober tegen HUBO Handbal, uit in Tongeren. HV KRAS/Volendam: Craig McClelland, Evan de Lange; Evert Kooijman, Jordy Baijens, Lucas Schneider, Oskar Schöll, Robin Nagtegaal, Stefan van Gils, Wessel Blokzijl, Tim Roefs, Jeroen Roefs, Thimo Axt, Zlatko Pavicevic, José Poças.

Garage Kil/Volendam dames 1 pakt winst bij BFC

Na een week rust konden de dames 1 van Volendam er weer tegen aan. Zaterdagmiddag ging de reis naar het verre Beek. Om 19.00 uur begon de wedstrijd en de meiden waren gebrand om met dubbele cijfers naar huis te gaan. In de eerste fase leek dit nog ver weg. Ze stonden zelfs achter met 10-9, maar al gauw kwam daar verandering in. Met de rust stonden ze zes punten voor en dit heeft Volendam ook niet meer uit handen gegeven. Het duel eindigde in een 25-35 zege en de dames konden met een goed gevoel weer de bus in. Morgenavond speelt het team van Garage Kil/ Volendam om 20.30 uur tegen HV Quintus. Tickets voor de wedstrijd zijn de koop bij de kassa voorafgaand aan de wedstrijd.

AutoCrew de Groot/Jong Volendam verliest van Bevo

Zondag waren de mannen van Autocrew de Groot/Jong Volendam naar Panningen (Limburg) afgereisd om de eredivisiewedstrijd tegen Bevo Hc 2 te spelen. Bij het beginsignaal stonden van links naar rechts Pieter van der Velden, Jelmer de Vries, Terry Coesel, Lucas Veerman, Sil van Eijk en Mike Visser in het veld en Michiel van Gils op doel. Bevo speelde vanaf het begin van de wedstrijd lange systemen om zo door de dekking van de Volendammers heen te breken.

Er werd veel samen gewerkt in de verdediging, maar door een aantal afstandsschoten van de Limburgers, lukte het hen om toch vaak te scoren. De aanvallen van de oranjehemden waren helaas wat slordig. Door een aantal technische fouten en balverlies, kwam Volendam niet aan veel schotkansen toe. Na een time-out werd het plan om meer snelheid en overgangen in de aanvallen te gebruiken uitgevoerd. Er werd goed bewogen zonder bal en er kwamen meer kansen voor onze mannen. Deze werden vaak benut. Helaas bleef de thuisspelende ploeg de kansen ook benutten. Er werd gerust met een stand van 16-12. De tweede helft ging al een stuk beter van start. De dekking stond goed en Michiel van Gils stond uitstekend te keepen. Dit loonde, want Bevo wist ruim elf minuten lang niet te scoren. Na een aantal doelpunten aan beide kanten van het veld kwamen de Volendammers zelfs op voorsprong met 17- 18. De Volendamse spelers speelden elkaar mooi vrij en daar ontstonden vaak doelpunten of strafworpen uit. Helaas werden veel strafworpen niet benut en konden er niet veel punten meer bijgeschreven worden op het scorebord. De wedstrijd eindigde met een stand van 24-21 in het voordeel van Bevo. De volgende competitie wedstrijd wordt op zaterdag 15 oktober om 19.00 uur gespeeld tegen DFS Arnhem in sporthal de Opperdam