Heren 1 wint, heren 2 en dames 1 verliezen

maandag 26 september 2022

Onze mannen van AutoCrew de Groot gingen afgelopen zaterdag avond op bezoek in Den Haag bij IMTO Benelux Hellas. De mannen waren er op gebrand om de goede overwinning van vorige week voort te zetten. De selectie van trainer/coach Serge ter Horst begon met de volgende formatie aan de wedstrijd: Michiel van Gils (gk), Pieter van der Velden, Jelmer de Vries, Lars van den Broek, Terry Coesel, Marc Kok en Sil van Eijk. Onze bergafwaarts mannen begonnen sterk aan de wedstrijd en pakte al snel de voorsprong. Na enkele minuten gespeeld te hebben stond het al 0-4 voor Volendam. Na zo’n zes minuten spelen scoorde Hellas hun eerste goal. De dekking van Volendam stond erg sterk in de beginfase van de wedstrijd. Na 15 minuten gespeeld te hebben stond het 2-7 in het voordeel van Volendam. Vanaf dat moment ging het voor de selectie van ter Horst kwam Hellas terug op 7-7. Na 18 minuten gespeeld te hebben probeerde ter Horst door middel van wissels de selectie draaide te houden. Dit pakte helaas anders uit. Ook de invallers konden op dat moment niet het verschil maken. De ploeg ging rusten met een stand van 16-9. In de rust werd het nodige besproken wat we in de aanval en dekking anders wilde aanpassen. Volendam kwam met goede moed de kleedkamer uit en wilde het verschil goedmaken. De ploeg kwam moeilijk tot scoren ook in de 2e helft. Niemand stond op om de ploeg bij de hand te nemen in deze moeizame wedstrijd. Hellas bouwde hun voorsprong langzamer uit waar de moed bij Volendam steeds verder wegzakte. Het ontbrak aan overtuiging en vechtlust in de ploeg. Werk aan de winkel komende week en de positieve fase van de eerste helft moet volgende wedstrijd doorgezet worden. Eindstand 29-17.

Voor de dames stond zaterdag een wedstrijd tegen de landskampioen, Venlo, op het programma. Op papier een moeilijke wedstrijd, maar kijkend naar de selectie van Venlo zag Volendam kansen. Met de afwezigheid van Jaimy Mens en Lisa Lautenschutz en meiden met gezondheidsklachten hadden we toch onze twijfels. In de eerste 15 minuten van de wedstrijd bleef Volendam goed bij. Daarna was Venlo toch te sterk. De wedstrijd is geëindigd met een 25-34 nederlaag.

Aankomende week spelen twee van onze topteams thuis in de Opperdam. KRAS/Volendam heren 1 speelt om 19:00 tegen HC AtomiX. Na de winst van afgelopen zaterdag is Volendam gestegen naar plek 6. AtomiX heeft dit seizoen nog geen winst kunnen behalen en staan op plek 11. Om 21:00 volgt AutoCrew de Groot/Jong Volendam tegen B&B Healthcare/WHC-Hercules. Jong Volendam staat op plek 9 en Hercules op 13 na twee keer verlies en één keer een gelijke stand. Garage Kil/Volendam dames 1 hebben deze week geen wedstrijd.

Tickets voor de thuiswedstrijden zijn te koop bij de kassa evenals de seizoenkaarten voor dit seizoen die geldig zijn bij onze drie topteams.