Heren 2 klopt Feyenoord

donderdag 22 december 2022

Autocrew de Groot/Jong Volendam begon tegen Feyenoord met Pieter van der Velden, Jelmer de Vries, Terry Coesel, Dave de Waal, Marc Kok, Roy Loch en Mike Zwarthoed (doel). De heren gingen goed van start. Door sterk verdedigings- en keeperswerk konden er veel snelle tegenaanvallen gedaan worden. Zo kwam Volendam op een voorsprong van 2-6. Feyenoord speelde lange aanvallen en de Rotterdammers scoorden vooral door afstandsschoten, hierdoor kwam de stand op 8-8 te staan. Het bleef de eerste helft verder gelijk opgaan en de spelers gingen rusten met een stand van 13-14. In de tweede helft begonnen de Volendammers wederom sterk. In de aanval werd er goed met druk gespeeld en Jelmer de Vries kwam vaak goed in de positie om van afstand te scoren. De dekking stond ook solide. Hierdoor kreeg Feyenoord niet veel kansen om te scoren. Toen de stand wat begon uit te lopen in het voordeel van Volendam, besloot Feyenoord om een wat offensievere dekking neer te zetten. Hierdoor moest er meer beweging komen in de aanval van Volendam en dit gebeurde ook. Er ontstonden veel doorbraken en de cirkellopers werden vaak vrijgespeeld. Dat resulteerde in een 29-32 overwinning.