Heren 2 verliest nipt

vrijdag 09 december 2022

AutoCrew de Groot/Jong Volendam speelde tegen Dynamico uit Oss en moesten het nipt afleggen: 26-25. De mannen waren gebrand om de punten mee te nemen naar Volendam. Het was een stugge en lastige wedstrijd. Volendam stond sterk in de dekking met Mike Zwarthoed daar achter op doel, maar wist te weinig te brengen in de aanval. Beide ploegen creëerde de nodige kansen. Het was een gelijk opgaande wedstrijd waarin beide ploegen een voorsprong van twee punten hebben gehad. Een aantal minuten voor de rust mocht Tim Scherjon uit de B-jeugd zijn debuut maken op de linkerhoek. Dit debuut bekroonde hij al binnen 20 seconden bij z’n eerste balcontact met een doelpunt. Volendam ging rusten met een verschil van één doelpunt. Dynamico kwam scherper uit de kleedkamer dan de oranje hemden. Dit leidde in een achterstand van vier doelpunten. Volendam moest tappen uit een ander vaatje. Eenmaal het aanvalsspel omgegooid te hebben en besloten de schutter van de thuisploeg eruit te halen wist Volendam terug te slaan en het gat te dichten. Met nog 35 seconde spelen verloor Volendam knullig de bal en wist Dynamico op 26-25 te komen. Waarna coach Ter Horst direct de time out kaart op tafel legde. Met nog vijftien seconden te spelen moest Volendam iets forceren. De uitgestippelde aanval lukte, helaas viel de bal net niet binnen. Met opgeheven hoofd en een stijgende lijn in het spel ging de reis terug naar Volendam.