Heren 2 wint overtuigend van EHC

dinsdag 24 mei 2022

De heren 2 van HV/KRAS Volendam heeft het zaterdagavond opgenomen tegen EHC.

Het was een lastige start voor de mannen van Volendam. De stand liep gelijk op en Volendam wist pas na 14 minuten gespeeld te hebben de voorsprong te pakken met een stand van 8-9. Gelukkig konden zij dit doorzetten. Er werd op hoog tempo gespeeld en daardoor kwamen er veel doorbraken. Ook de dekking stond goed. Er werd goed samengewerkt en de afspraken die waren gemaakt, om onder anderen de opbouwers naar binnen te sturen, werden nagekomen. Door het sterke spel werd de voorsprong steeds verder uitgebreid. Ze gingen de rust in met een stand van 14-19.

In de tweede helft moesten de Volendammers weer op gang komen. EHC begon na de rust met een wat offensievere dekking, met als doel om de Volendamse schutters op afstand te houden. Deze tactiek had effect, want het stond al snel 20-21. Toch wist Volendam het hoofd er weer bij te houden en herstelde zich met een reeks van doelpunten wat de stand op 20-24 bracht. Omdat de dekking van EHC zo offensief bleef staan, besloot coach Martijn Cappel om de keeper voor een extra veldspeler te wisselen. Zo kon Volendam met 2 cirkellopers spelen. Ook dit plan pakte goed uit en de voorsprong werd uitgebreid naar 21-27. De mannen van Volendam gaven de voorsprong verder niet meer uit handen. De wedstrijd is geëindigd met een stand van 29-35 in het voordeel van Volendam.

De heren 2 speelt komende zaterdag hun laatste wedstrijd van het seizoen tegen E&O om 20.00 in de Opperdam.