Heren- en dameshoofdmacht sluiten voorbereiding af

Heren- en dameshoofdmacht sluiten voorbereiding af

maandag 31 augustus 2020

De voorbereiding van de vertegenwoordigende teams van KRAS/Volendam zit erop. Zowel de dames- als de herenselectie sparde met binnenlandse en buitenlandse opponenten. Hoe verging het de ploegen in aanloop naar de start van het nieuwe seizoen?

Heren 1
De formatie van trainer Hans van Dijk speelde in aanloop naar het nieuwe seizoen zeven oefenwedstrijden. Begin augustus werd Quintus met 32-20 geklopt, waarna de Volendammers een week later naar Duitsland afreisden voor een trial. Hier leed de ploeg nederlagen tegen Wilhelmshavener (35-21) en OHV Aurich (31-28), maar werd er wel goed gespeeld.

Terug in eigen land stond een oefentoernooi met Green Park Aalsmeer, KEMBIT-LIONS en Herpertz Bevo Hc op de rol. Het eerste duel met LIONS ging met ruime cijfers verloren (32-22), maar een dag later werd wel regerend landskampioen Aalsmeer over de knie gelegd: 31-24. Het goede gevoel werd meegenomen naar een tweede treffen met LIONS, dat dit keer ook werd verslagen: 26-27. Als afsluiter nam KRAS/Volendam het op tegen Bevo. Dit duel ging met 28-23 verloren.

Komende zaterdag speelt KRAS/Volendam zijn eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen. In Drenthe neemt de ploeg het dan in de HandbalNL League op tegen JD Techniek/Hurry-Up. Het eerste fluitsignaal klinkt om 20:00 uur.

Dames 1
Voor Garage Kil/Volendam waren acht oefenduels ingeroosterd. De selectie van trainer Mark Ortega werkte eerst in Voorhout een trial af met Quintus en Foreholte. Het duel met Quintus ging met 26-16 verloren, maar Foreholte werd met 19-27 verslagen.

Ook de Volendamse handbaldames gingen naar de oosterburen voor een trial. Zij sparden over de grens met TuS Lintfort en Wupptertal. Beide duels gingen verloren, maar ook de dames sloegen geen slecht figuur.

In de eigen provincie werd vorige week gespeeld om de Noord-Holland Cup. Naast Garage Kil/Volendam bestond het deelnemersveld uit OTTO Work Force/VOC Amsterdam, JuRo Unirek/VZV en Westfriesland/SEW. Het oefentoernooi werd geopend in sporthal Opperdam, waar de thuisploeg het opnam tegen VZV. De oranjehemden stonden een kwartier voor tijd ruim op voorsprong, maar verloren uiteindelijk met 25-26.

In de resterende wedstrijden verloor Garage Kil/Volendam ook nipt van landskampioen VOC (24-23) en later ook van SEW (28-18). In de strijd om het brons werd laatstgenoemde opponent wel verslagen. In ’t Veld werd SEW met 21-20 verslagen.

Voor Garage Kil/Volendam begint het tweede seizoen in de Eredivisie op zaterdag 12 september. In Limburg is Anytime Fitness/BFC dan om 19:00 uur de tegenstander.

Foto: Fred Mol