Hinskens: 'Moet in kolkende Opperdam goed genoeg zijn'

Hinskens: 'Moet in kolkende Opperdam goed genoeg zijn'

woensdag 07 juni 2023
Artikel uit de Finalekrant van HV KRAS/Volendam en NIVO

Van de lichaamstaal van trainer Geert Hinskens viel regelmatig het onbegrip af te lezen, dat de scheidsrechters de situaties onvoldoende lazen. ,,Ze zetten in de eerste twintig minuten een bepaalde lijn in en die was vrij hard, maar dat is prima, dan weet iedereen dat. Vervolgens gaan ze ineens tijdstraffen geven voor dingen die daarvoor al tien keer gebeurd zijn en dan niet eens gefloten is. Dan weten spelers niet meer wat wel en niet mag en ik vond dat het vooral hun kant opviel.”

,,Het voordeel is, dat het een serie is, dus we kunnen het nog rechtzetten en er een derde wedstrijd uitslepen. Hoe wij de eerste veertig minuten speelden, dan zijn we een klasse beter dan Lions op dit moment. We hadden in de eerste helft kans om de voorsprong groter te maken, waarbij onze keeper aan de andere kant heel veel reddingen maakte. Hun keeper pakte op cruciale momenten ook ballen.”

,,Wij kregen veel meer tijdstraffen in de tweede helft dan zij en als je steeds in ondertal staat, dat helpt niet. Ondanks dat, deden we het aardig en bleven we bij toen we op achterstand kwamen. Ik vind het zonde dat het zo moet: zo’n belangrijke wedstrijd, live op tv, twee ploegen die er alles voor doen en dan hoop je dat de twee neutrale mensen ook hun werk doen.” Eén van de situaties die doorslaggevend was, was het moment dat Neuteboom naar de kant moest en er vanwege commentaar nog een tijdstraf bij kreeg. ,,Die eerste was discutabel: Jasper (Adams, red.) ging met z’n lichaam wat naar beneden en dan ziet zo’n ingreep van een lange speler als Jort er al snel slecht uit. Daarna moet Jort – als ervaren man – slimmer zijn en dat accepteren. Op dat moment stonden we er één achter en denk je aan hoe we in de laatste minuut met een extra veldspeler de gelijkmaker kunnen forceren, dat viel vervolgens helemaal weg. Maar we waren grote delen van de wedstrijd de betere en dat moet in een kolkende Opperdam een recept zijn dat goed genoeg is om een derde wedstrijd eruit te halen.”

Foto: clubfotograaf John Loch