Het Media Team van HV KRAS/Volendam

Het Media Team van HV KRAS/Volendam

maandag 08 maart 2021

Afgelopen weekend hebben naast de Heren 1 ook het Media Team van HV/KRAS Volendam een mooie prestatie geleverd. Weken van hard werken zijn beloond met een prachtig verslag van de wedstrijd die live te volgen was op ons YouTube kanaal en tevens op HandbalNL TV. Met ruim 1500 kijkers is de wedstrijd door heel Nederland gevolgd. 

 

De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan de kwaliteit van de livestream. Hoe kunnen wij de sponsoren goed in beeld brengen. Hoe kunnen wij voldoen aan alle eisen die een livestream heeft. En hoe krijgen wij de juiste mensen op de juiste plek. Uiteindelijk hebben zij twee systemen ontwikkeld die ingezet worden tijdens de wedstrijden.


Zondag was de primeur van het nieuwe systeem. Onder leiding van Emily Franklin (marketingmanager) ging het Media Team allemaal door de teststraat en vervolgens aan de slag. Jaap Zwarthoed en zijn team hebben de aankleding van de zaal geregeld waarbij alle sponsoren goed in beeld zijn gebracht. Naast alleen de Heren 1 sponsoren hebben wij extra aandacht gegeven aan alle sponsoren. Door de lege tribunes hadden zij de ruimte om extra boarding te plaatsen. 

 

Achter de camera volgde Leon Bal het spel. Jari Bal was verantwoordelijk voor het live taggen zodat er achteraf geanalyseerd kan worden. Hans Admiraal regelde het scorebord, de tijd als ook de sponsorbanners in het beeld. Maart Admiraal bracht een live verslag uit zodat iedereen thuis niet alleen een vertrouwde stem hoorde maar ook verslag kreeg van de wedstrijd. Alex Binderis en Emily Franklin waren verantwoordelijk voor de grafics die in beeld kwamen en Tom Zwarthoed leverde de social media updates voor en na de wedstrijd. 

 

Het doel van het Media Team is dat er elke wedstrijd mensen aanwezig zijn om de wedstrijden in beeld te brengen. En met drie teams is dat best veel geregel. Uiteraard zijn zij ook bezig het automatisch camerasysteem naar hetzelfde niveau te krijgen als de setup van afgelopen zondag zodat er altijd een kwalitatieve livestream uitgezonden kan worden. Omdat dit enorm veel tijd vergt zijn zij hard op zoek naar meer mensen die bij het Media Team willen komen. Op deze manier kunnen zij rouleren per wedstrijd en de taken verspreiden. 

 

Heb je interesse? Zoek je een stage? Of wil je graag bijdragen aan het Media Team? Neem contact op Emily Franklin via marketing@handbalvolendam.nl