Honderdste interland in oranje voor winnende Gerrie Eijlers

Honderdste interland in oranje voor winnende Gerrie Eijlers

maandag 30 oktober 2017

Gerrie Eijlers kwam afgelopen zondag in de interland tegen België voor de honderdste keer uit voor het Nederlands Herenteam. De Volendamse doelman is de negentiende speler in de historie van het Nederlands Handbal Verbond (NHV) met honderd interlands of meer. Eijlers speelde op 3 juni 1998 onder bondscoach Leszek Krowicki zijn eerste wedstrijd voor het Nederlands Herenteam. In Luxemburg werd het thuisland destijds in een oefeninterland met 28-36 verslagen.

In deze eeuw kwam het bij de Oranjeheren pas twee keer voor dat een speler zijn honderdste internationale wedstrijd speelde. Slechts Patrick Kersten (26 mei 2002 tegen Tunesië) en Mark Schmetz (18 maart 2009 tegen Cyprus) werden gehuldigd voor deze bijzondere prestatie. Bert Bouwer was op 27 november 1983 de eerste speler in Nederland met honderd interlands. Dit gebeurde bij het duel Frankrijk-Nederland tijdens de Polar Cup in het Noorse Drammen.

Behalve de mijlpaal had Eijlers nog iets te vieren. De oranjehandballers wonnen ook de tweede wedstrijd in de WK-kwalificatiecyclus. België werd in een zinderende wedstrijd met 25-26 verslagen. Eerder werd met 29-20 gewonnen van Griekenland.

Foto: FotoReza