Houd de kantine draaiende; versterk het kantineteam

Houd de kantine draaiende; versterk het kantineteam

dinsdag 10 januari 2023

Met drie teams op het hoogste niveau, verschillende teams van de jeugd tot de senioren en regelmatige toernooien en evenementen begint het steeds drukker te worden in de kantine van sporthal Opperdam. Daarom zijn wij opzoek naar enthousiaste mensen die het horecateam van sporthal Opperdam komen versterken.

Het lijkt allemaal in eerste instantie zo gemakkelijk. Je hebt zelf gesport of naar een training of wedstrijd gekeken en je gaat de kantine binnen om even te zitten voor wat drinken of je bestelt wat te eten. Je vertrouwt er terecht op dat de kantine open is en dat er mensen achter de bar staan. Maar dit is niet allemaal vanzelfsprekend!

Iedere dag heb je zeker twee, drie mensen nodig om keuken en kantine draaiende te houden. In het weekend en zeker als er veel wedstrijden worden gespeeld, kan dit aantal al snel oplopen tot twaalf per wedstrijd.  Van ’s ochtends acht tot ’s avonds twaalf is 16 uur dat mensen paraat moeten staan. De mensen die momenteel kantinediensten draaien, doen dat graag en willen niets liever dan jullie gastvrij onthalen. Jammer genoeg komen we alsnog mensen te kort.

Eigenlijk hebben we maar twee mogelijkheden om het probleem op te lossen.

  1. Het minder openen van de kantine dan momenteel het geval is. Dit zou door iedereen betreurd worden en waarschijnlijk door de barmedewerkers nog het meest. Voor een vereniging met honderden leden is dit toch wel een erg zwart scenario.
  2. Het aantrekken van gemotiveerde mensen om ons te komen helpen in met name de weekeinden. Er moeten toch mensen zijn die ons een paar uur per week of per twee weken willen helpen. Het werk is niet moeilijk, je maakt deel uit van een gezellig team en je zit midden tussen de gezelligheid. Je kunt ook kiezen voor een vergoeding. En last but not least: de club en al haar medewerkers en leden zijn jullie meer dan dankbaar. Een goed humeur en een vriendelijke uitstraling, meer is niet nodig.

Je moet er toch niet aan denken dat we zouden moeten besluiten een bordje op te hangen met de tekst: ‘Wegens gebrek aan vrijwilligers gesloten.’  

Help ons dus met de oplossing!

Een globale taakomschrijving:

  • Eten voorbereiden in de keuken
  • Bediening van de businessruimte van sporthal Opperdam
  • Drinken serveren aan de bar
  • Bestellingen opnemen van bezoekers
  • Bijvullen van koelkasten
  • Schoonmaak werkzaamheden

Een belletje of mailtje naar Hans Admiraal is voldoende om een afspraak te maken. We kunnen ook mooie opleidingen aanbieden.

Hans Admiraal: 06-54 95 38 08 / emailadres:kantine@handbalvolendam.nl.