Houd de kantine draaiende; versterk het kantineteam

Houd de kantine draaiende; versterk het kantineteam

maandag 23 april 2018

Het lijkt allemaal zo gemakkelijk. Je hebt zelf gesport of naar een training of wedstrijd gekeken en je gaat de kantine binnen om even te zitten voor wat drinken of je bestelt wat te eten. Je vertrouwt er terecht op dat de kantine open is en dat er mensen achter de bar staan. Maar dit is niet allemaal vanzelfsprekend!

Iedere dag heb je zeker twee, drie mensen nodig om keuken en kantine draaiende te houden. In het weekend en zeker als er veel wedstrijden worden gespeeld, kan dit aantal al snel oplopen tot twaalf.  Van ’s ochtends acht tot ’s avonds twaalf is 16 uur dat mensen paraat moeten staan. De mensen die momenteel kantinediensten draaien, doen dat graag en willen niets liever dan jullie gastvrij onthalen. Maar we komen mensen te kort.

Eigenlijk hebben we maar twee mogelijkheden om het probleem op te lossen.

  1. Het minder openen van de kantine dan momenteel het geval is. Dit zou door iedereen betreurd worden en waarschijnlijk door de barmedewerkers nog het meest. Voor een vereniging met vijfhonderd leden is dit toch wel een erg zwart scenario.
  2. Het aantrekken van gemotiveerde mensen om ons te komen helpen in met name de weekeinden. Er moeten toch mensen zijn die ons een paar uur per week of per twee weken willen helpen. Het werk is niet moeilijk, je maakt deel uit van een gezellig team en je zit midden tussen de gezelligheid. Je verdient daarnaast zelfs nog een paar centen. En last but not least: de club en al haar medewerkers en leden zijn jullie meer dan dankbaar. Een goed humeur en een vriendelijke uitstraling, meer is niet nodig.

Je moet er toch niet aan denken dat we zouden moeten besluiten een bordje op te hangen met de tekst:

‘Wegens gebrek aan vrijwilligers gesloten.’  

Een belletje of mailtje naar Angelique de Groot is voldoende om een afspraak te maken. Angelique: 06-18 79 25 61 / emailadres: angiemikedegroot@gmail.com. Is Angelique niet bereikbaar, dan kun je ook bellen of mailen naar Jaap Buijs: 06-21 94 99 22 / emailadres: manager@handbalvolendam.nl.