HV KRAS/Volendam Beach gaat strijden voor het Nederlands kampioenschap

HV KRAS/Volendam Beach gaat strijden voor het Nederlands kampioenschap

vrijdag 23 juni 2023

Aankomend weekend vinden in Venlo de Nederlandse nationale kampioenschappen plaats, waar HV KRAS/Volendam momenteel de eerste plaats bekleden in de ranglijst. Het 'nieuwe' team van HV KRAS/Volendam heeft een succesvol begin van zijn bestaan.

In 2020 lanceerde HV KRAS/Volendam een ambitieus en uniek project met als doel de populariteit van beachhandbal in Volendam aan te wakkeren. Onder de vlag van HV KRAS/Volendam werd een bijzonder combinatieteam gevormd bestaande uit enthousiaste Amerikaanse en Nederlandse dames. Het bijzondere aan dit team is dat elke speelster voortdurend betrokken wordt bij de groep om van elkaar te leren, met behoud van hun eigen taal, cultuur en sportbeleving. Het is een unieke gelegenheid voor beide landen om elkaar te versterken op het gebied van beachhandbal.

Gedurende de zomers van 2021 en 2022 nam HV KRAS/Volendam Beach deel aan meer dan tien verschillende toernooien verspreid over heel Europa. Ze waren aanwezig in landen als Portugal, Hongarije, Duitsland, Nederland, Italië en Zwitserland, en behaalden daarbij aanzienlijk succes. Het team veroverde drie derde plaatsen, een tweede plaats en zelfs een eerste plaats, waarmee ze zichzelf definitief in de Europese handbalgeschiedenis vestigden.

Een hoogtepunt in 2022 was het EBT Finals-toernooi in Visp, Zwitserland, waar HV KRAS/Volendam als het zevende beste beachhandbalteam van Europa eindigde volgens de officiële rankings van de European Handball Federation. Dit resultaat bevestigde de opmars van het team en versterkte hun positie in de Europese handbalwereld.

De beachleden van de vereniging streven ernaar om het programma verder uit te breiden, meer medailles mee naar huis te nemen en uit te groeien tot een van de meest dominante beachhandbalteams ter wereld. Met de opkomst van dit team wordt de vraag naar een beachhandbalveld in gemeente Edam-Volendam al groter. Beachhandbal is momenteel een van de snelstgroeiende sporten in Europa en wordt beschouwd als een focus sport door de International Handball Federation (IHF).

Het seizoen van KRAS/Volendam Beach in 2023 is tot nu toe ook indrukwekkend. Ze eindigden als tweede in hun EBT Finals-poule in Turkije en behaalden de vijfde plaats in het algemeen klassement, tussen de top teams van Europa. Bovendien werden twee spelers van HV KRAS/Volendam Beach genomineerd voor het All-Star team: Linnet Popping als beste verdediger en Chirstine Mansour als meest waardevolle speler (MVP). Deze erkenning toont aan dat het team op individueel niveau ook uitblinkt in hun prestaties.

De komende maand zullen ze naar verschillende Europese landen reizen, waaronder Damp in Duitsland, Cadiz in Spanje (voor het Arena 1000 tour stop-toernooi, een van de grootste clubtoernooien van dit seizoen), en Zweden, waar ze een roadtrip door Scandinavië zullen maken.

De toekomst van HV KRAS/Volendam Beach ziet er veelbelovend uit. Terwijl het team seizoen na seizoen blijft groeien, zal HV KRAS/Volendam een onschatbare waarde toevoegen aan haar aanbod, wat kan leiden tot het aantrekken van top talent. Het uiteindelijke doel is om beachhandbal te integreren in de Volendamse gemeenschap en daarvoor zijn beachhandbalvelden nodig.

Volg de dames dit weekend via onze social media!