HV KRAS/Volendam buigt in tweede helft voor Bocholt

zaterdag 11 februari 2017

HV KRAS/Volendam heeft een uitstekende eerste helft tegen Achilles Bocholt geen vervolg kunnen geven. De Volendammers verschaften zich toen zelfs even een voorsprong van vijf. Maar na de pauze trapten de Belgen het gaspedaal in en denderden over de thuisploeg heen: 27-33.

Met fris handbal schoot de thuisploeg uit de startblokken. Aan de hand van de uitblinkende Geert Hinskens en Jan Josef werd het eerste gaatje geslagen: 6-2. Die voorsprong hielden de Volendammers vast. Een fraai vliegertje van Jordy Baijens op aangeven van broer Dani betekende 13-10. Daarna greep Achilles Bocholt het overwicht en kwam het langszij. Met 14-15 zochten de teams de kleedkamers op.

De Belgen hielden de lijn die het aan het einde van de eerste helft had ingezet na rust vol. Volendam had moeite met het afstoppen van de Belgische opbouwers en in de aanval was de creativiteit zoek. Schoten werden met minder overtuiging genomen. Al snel sloeg Bocholt een gat dat niet meer te dichten was. Met nog ruim tien minuten op de klok was de tussenstand 20-29. Dankzij doelpunten van onder andere Dani Baijens, Tom Schilder en Marc Kok konden de oranjehemden stand nog iets dragelijker maken. Met 27-33 was het gedaan.

De Volendammers zijn met zestien punten terug te vinden op de negende plaats op de ranglijst. Targos Bevo pakte een punt, passeerde de Noord-Hollanders en heeft nu zeventien punten. Fiqas/Aalsmeer verloor bij Tongeren en heeft net als Volendam zestien punten, maar een slechter doelsaldo. Voor de nacompetitie van de Eredivisie staan de Oranjehemden inmiddels op de virtuele vierde plaats. Volgende week gaat Volendam voor de laatste speelronde van de BENE-League op bezoek bij Bevo.

HV KRAS/Volendam - Achilles Bocholt: 27-33 (14-15).
Scores HV KRAS/Volendam: Dennis Schellekens, Marco Woltersom; Jan Josef 7, Geert Hinskens 6/1, Dani Baijens 3, Rutger ten Velde 3, Léon van Schie 3, Tom Schilder 2, Jordy Baijens 2, Marc Kok 1, Jaap Beemsterboer, Leon Geus, Dico Coesel.