HV KRAS/Volendam handbalnieuws 29-01-2017

HV KRAS/Volendam handbalnieuws 29-01-2017

maandag 30 januari 2017

Mini’s KRAS/Volendam doen goede zaken in de Seinpaal
In een goedgevulde Seinpaal toonden onze handbalmini’s, samen met nog 21 andere miniteams, hun vorderingen op het speelveld.

Onder aanmoediging van velen startte KRAS/Volendam 1 tegen het altijd sterke Havas en het was gelijk erop en erover. Dana Leeflang opende de score en na goed samenspel van Aislyn Huibers en Jari Kuijn tilden Giovanni Karregat en Lennon Smit 2x, de stand naar 3-0. Havas vond ook nog een keer het netje, 3-1 maar de eerste punten zaten in de tas. Tegen DTS 48 1 moesten alle zeilen bijgezet worden en keepster Aislyn Huibers had haar handen vol. Eerst ging het gelijk op tot 2-2 maar in de laatste minuten ging DTS 48 ons voorbij en na doelpunten van Giovanni Karregat 2x ging DTS 1 er met de winst vandoor. Tegen MHS 1 waren de handjes pas goed warm en dat wilden ze weten. Door goed samenspel kwam iedereen wel eens of meer vrij voor het doel van MHS en dat leverde de fraaiste doelpunten op. Vele opa’s, oma’s en verdere familie zagen Dana Leeflang, Jari Kuijn, Aislyn Huibers, Lennon Smit en Giovanni Karregat 6x, de stand naar een 10-1 overwinning schieten.

KRAS/Volendam 2 opende tegen Havas 2 met Rob Zwarthoed als matchmaker. Sturend vanuit het midden zette hij de ploeg aan het werk en dat resulteerde in een prachtige overwinning. Fraaie doelpunten van Iris Haverkort 2x, Anne Lansing 4x en Rob Zwarthoed 2x zorgden voor een 8-1 zege. Nick Binken hield de verdediging goed dicht en samen met keeper Evert Smit had hij een groot aandeel in de zege. Tegen DTS 48 2 bleken onze toppers niet opgewassen en konden niet anders dan lijdzaam toezien hoe de score stokte en DTS 48 wel 2x het doel trof waardoor de tweede partij met 0-2 werd verloren. Tegen MHS 2 tenslotte werd Evert Smit de vliegende keeper en opende Nick Binken de score met 2 prachtige treffers. Iris Haverkort en Anne Lansing zetten de lijnen uit en samen met Rob Zwarthoed gaven zij aan dat de race eigenlijk al gelopen was. Evert Smit tekende nog voor de 3-0 en even later voor de 4-0 en het laatste puntje voor MHS, daar had niemand nog last van want 4-1 betekent een gewonnen potje.

KRAS/Volendam 3 bestond uit de allerjongsten en kreeg als eerst DTS 48 3 tegenover zich en met het spiksplinternieuwe talent Scott Visscher binnen de lijnen liep het gelijk gesmeerd. Jip Tuijp, Carice v.h. Hull, Scott Visscher en Roos Lansing hielden het achter goed dicht waardoor Keano Tol 5x en Dex Veerman de doelpunten konden maken. Met een eindstand van 6-0 waren de eerste punten binnen. Tegen VOC moesten de handen uit de mouwen en keeper Jip Tuijp gaf een live verslag aan de tribune waardoor VOC hun kansen pakte. Toch gaven Carice, Scott, Dex en Roos verdedigend weinig cadeau en de 2 treffers van Keano Tol gaf de ploeg weer moed. Helaas ging VOC er in de laatste minuten met de winst vandoor, 2-4. Tegen MHS 3 was de puf een beetje zoek bij de kleintjes en al gaf keepster Roos Lansing niets cadeau, het was de reus tegen klein duimpje. Keano Tol 2x en Jip Tuijp 1x hielden de oranje eer hoog maar de winst was voor MHS dat met 3-6 de betere was.

Wij van KRAS/Volendam kunnen weer met trots terugzien op een geslaagde dag voor de jongste handbaljeugd. Dit is natuurlijk alleen maar mogelijk met hulp van velen. Een woord van dank is dan ook voor Siem Admiraal, Jan Kwakman (Brak) en Theo Veerman voor de inrichting van de zaal. De scheidsrechters; Dave de Waal, Nick Joor, Kevin Oud, Luuk Keijzer, Mike Visser, Bo Tuijp, Charmaine Veerman, Nicole Steur, Jill Sanders, Lia Steur en Valerie Scherpenzeel. Sportkoepel voor de zeer gewaardeerde spelletjes voor de kinderen in de kantine en natuurlijk Lies Kwakman voor de algehele regie ter plaatse. Was ik vorige keer echt Siem Admiraal vergeten? Bij deze nogmaals.

D2 meisjes KRAS/Volendam wint na spannende wedstrijd van CSV1 jongens
Net als verleden week bestond ook het team van CSV uit alleen maar jongens. Het team van Volendam was aangevuld met Danielle Steur en Manon Zwarthoed.

De eerste twee doelpunten die vielen waren voor CSV. Lara Koning werd goed aangespeeld door Lily van Nek en scoorde de 1-2. KRAS/Volendam stond hard te werken, maar het lukte niet om CSV af te stoppen. Na de 1-4 achterstand kregen de meisjes de smaak te pakken. Door snelle tegenaanvallen waren het Marin Kaars, Jenita Wagenaar en Lily van Nek die ervoor zorgden dat de stand weer gelijk werd 4-4. Snelle break-outs van de tegenpartij leverden twee doelpunten voor CSV op en weer keek oranje tegen een 4-6 achterstand aan. Danielle Steur zette goed druk en wist Manon Zwarthoed goed aan te spelen 5-6. In de rust wees het scorebord een 5-8 achterstand aan. De tegenstander was vrij hard aan het verdedigen, maar de meisjes van Volendam was op het hart gedrukt, dat zij zich niet zomaar aan de kant moesten laten zetten. Fanatiek verdedigen, maar wel sportief blijven was het motto.

De tweede helft begon met een doelpunt voor CSV 5-9. Toen ging er een knop om bij Volendam. De verdediging ging op slot en Nadine Veerman en Diane Buijs zorgden dat ook vanaf de hoeken niet meer gescoord kon worden.  Jenita Wagenaar werd tot driemaal aan toe goed aangespeeld op de cirkel en ook Ellen Kras scoorde via een mooie bal in de kruising… weer gelijk 9-9. En toen werd de wedstrijd gemener. Na het verdedigen werd er geslagen en geduwd, maar Volendam hield het koppie erbij. Manon Zwarthoed ging goed door en scoorde de 11-10. Helaas was het tegendoelpunt er snel 11-11. We bleven strijdlustig, maar bleven gelukkig ook heel goed kijken. Cari Lansen ging tot 2x goed door maar scoorde helaas net niet en het publiek hield de adem in. Ellen Kras scoorde de 12-11. De strafworp tegen was onhoudbaar voor de goed keepende Demi Zwarthoed 12-12. Na een grove overtreding op Jenita volgde een strafworp genomen door Ellen 13-12. Het schot van CSV was even later weer niet te houden 13-13. En weer Ellen 14-13 en 15-13. Met nog 1 minuut op de klok moest Volendam de kalmte bewaren en dat deden ze ook. We kregen nog 1 puntje tegen en de laatste 20 seconden werden goed uitgespeeld. Een spannende wedstrijd met een goed fluitende scheidsrechter; eindstand 16-15!