HV KRAS/Volendam handbalnieuws 14 & 15 januari 2017

HV KRAS/Volendam handbalnieuws 14 & 15 januari 2017

zondag 15 januari 2017

Goede prestaties Mini’s in Monnickendam 

Het was met recht een ritje van niks naar de sporthal in Monnickendam maar eenmaal voor de deur bleek deze door miscommunicatie gesloten. Maar….toen de man met sleutel eenmaal gearriveerd was kon de strijd aanvangen. 

KRAS/Volendam 1 startte tegen Havas en ofschoon de speelbal meer op een golfballetje leek bleek KRAS/Volendam toch de betere ploeg. Keepster Iris Haverkort toonde haar klasse en door treffers van Aislyn Huibers, Jari Kuijn, Lennon Smit en Dana Leeflang was de eerste zege een feit, 7-4. Tegen KRAS/Volendam 2 werd er natuurlijk geen centimeter prijsgegeven en keepster Dana Leeflang kreeg haar handen vol aan de vele schoten van haar dorpsgenoten in het andere team. Verdedigend zat het aan beide kanten goed dichtmaar het was toch KRAS/Volendam 1 dat aan het langste eind trok. Twee doelpunten van Lennon Smit voor KRAS/Volendam 1 en eentje van Giovanni Karregat van KRAS/Volendam 2 zorgden voor een 2-1 overwinning voor het eerste team. Tegen MHS werd er door Jari Kuijn, Iris Haverkort en Dan Leeflang goed verdedigd zodat Aislyn Huibers en Lennon Smit de kansen in een doelpunt om konden zetten. MHS streed voor elke bal maar met 3-1 was de winst voor oranje. Tegen RKDES waren de handen pas echt goed warm en vielen de treffers heel snel achter elkaar. Iris en Dana vulden samen de keepersplek en Jari Kuijn, Lennon Smit en Aislyn Huibers tekenden voor de 5-0 overwinning. KRAS/Volendam 2 had een makkie aan MHS en aangestuurd door keeper Evert Smit kreeg Dex Veerman steeds meer grip op het spel waardoor Anne Lansing, Rob Zwarthoed, Aislyn Huibers en Giovanni Karregat de stand naar 5-1 tilden en de eerste punten een feit waren. Tegen RKDES liet oranje er ook geen twijfel over bestaan wie hier de lakens uit ging delen en mede door het goede keepen van Evert Smit kwam RKDES er niet aan te pas. Het werd dan ook 5-0 door doelpunten van Aislyn Huibers 3x, Anne Lansing en Dex Veerman. Tegen Havas tenslotte werden de handen nog even gewarmd en zagen de keepers Rob Zwarthoed en Dex Veerman hoe Giovanni Karregat nog wat energie bewaard had. Met 4 treffers oprij zette hij oranje al op een riante voorsprong en was de buit al binnen. Anne Lansing bepaalde de eindstand op 5-0. 

KRAS/Volendam 3 opende tegen MHS 2 en zat nog niet helemaal goed in de wedstrijd. Nick Binken, Keano Tol, Roos Lansing en Carice v.h. Hull konden de negen tegentreffers niet keren maar de KRAS/Volendam eer werd wel gered door Giovanni Karregat die alle zes oranjetreffers voor zijn rekening nam: 6-9. Tegen VOC werd eerst Carice en even later Nick de keeper en begon het aanvallend ook te lopen. Nadat VOC eerst een kleine voorsprong had genomen waren het Keano Tol én Giovanni Karregat 2x, die de stand gelijktrokken 3-3. Tegen RKDES tenslotte werden Carice v.h. Hull en Roos Lansing de keepsters en ging de strijd gelijk op. De doelpunten vielen om en om en het leek erop dat de teller, na doelpunten van Keano Tol 2x en Giovanni Karregat, bij 5-5 bleef hangen. Gelukkig zag Giovanni in de laatste seconden van de wedstrijd een gaatje en knalde, op de valreep, de zesde treffer achter de keeper waardoor de laatste partij met 6-5 door KRAS/Volendam 3 werd gewonnen. 

Meisjes E 2 wint gemakkelijk van Lotus 

Na een handballoze maand mochten we zaterdag aantreden tegen Lotus. Zonder Nyla Loch maar mét Linda Kemper gingen we vol vertrouwen van start en gezien de uitslag van de thuiswedstrijd was het niet te verwachten dat er gekke dingen gingen gebeuren.

KRAS/Volendam was de ploeg die liet zien wie de beste was en dit betekende dat de meiden vrij eenvoudig de touwtjes in handen namen wat resulteerde in doelpunten van Joëlle de Does (2), Jennie Kemper (2), Roos Haverkort (2) en Linda Kemper en keepster Fay Kes had alle doelpogingen van Lotus onder controle en dat betekende een 0-7 ruststand. In de tweede helft begon Volendam iets minder fel als de eerste helft en het doel werd dan ook niet gevonden. Dit kwam ook door de goede keepster die Lotus nu tussen de palen had staan. Aanvallend kwam Lotus er echter ook niet aan te pas, want onder aanvoering van Anne Steur, die tot vier maal toe een bal onderschepte, kreeg Lotus geen kans gaf om op doel te schieten! De meiden waren niet helemaal scherp maar daar hadden de oranje-coaches in dit geval wel een trucje voor, Lotus mocht een veldspeler extra inbrengen zodat er harder gewerkt moest worden en in de verdediging moest er nu beter opgelet worden. Gelukkig hadden Nadine Bond en Esmee Machielsen dit zo weer op de rit en zorgde Joëlle de Does dat er evengoed nog wat te juichen viel voor ons want zij tilde de stand hoogstpersoonlijk via 0-8 naar 2-11 wat tevens de eindstand was. Volgende week staat de topper tegen DSS op de rol, deze wedstrijd wordt belangrijk met het oog op de eindstand. 

Meisjes D2 KRAS/Volendam winnen in de laatste minuut 

Laat in de middag begonnen we de wedstrijd tegen SVV met Tamara Boots op doel. De wedstrijd begon in een snel tempo voor beide partijen. 

De score werd geopend met een mooi doelpunt van Jenita Wagenaar. Het antwoord van SSV was er direct de volgende aanval 1-1. De aanvallen werden snel doorgezet en na mooi samenspel waren het Marin Kaars en Jenita Wagenaar de stand op twee punten voorsprong zetten 1-3. De tegenstander was ook snel en binnen enkele minuten hadden zij weer de voorsprong in handen 4-3. Een hele snelle bal in de kruising van Marin Kaars bracht de stand weer op gelijke hoogte 4-4. SSV weer 4-5. Ellen Kras werd goed gelanceerd door Diane Buijs en we stonden weer gelijk, 5-5, maar SSV bleef ook snel aanvallen en ze stonden weer voor 6-5. Nadine Veerman speelde Jenita Wagenaar tot twee maal aan toe goed aan op de cirkel, waardoor KRAS/Volendam weer op voorsprong kwam 6-7. Een onhoudbare break-out bracht de stand weer op gelijke hoogte 7-7. Dat was tevens de ruststand 

In de kleedkamer kregen de dames de opdracht mee om nog gretiger te handballen. En het was Cari Lansen die de opdracht direct uitvoerde en met een snelle break bracht zij oranje weer op voorsprong 7-8 Weer wist SSV op gelijke hoogte te komen 8-8 maar Marin Kaars tekende weer voor 8-9. Het was echt superspannend. Onze verdediging stond als een muur, maar ook SSV bleef werken voor dat ene doelpunt; 9-9. Ook Nadine Veerman ging eindelijk door richting doel….. GOALLLL 9-10. Heel even waren we de grip op de wedstrijd kwijt en wist SSV op twee punten voorsprong te komen maar met onze conditie zit het gelukkig goed en op pure wilskracht kwamen we weer op voorsprong door twee doelpunten van Ellen Kras en door een mooie stuiterbal van Lily van Nek en werd het verschil nog maar één puntje; 14-13. Cari Lansen ging weer goed door voor 14-14 en weer even later één puntje achter; 15-14. Marin Kaars hield daarna het hoofd koel en we stonden weer gelijk (15-15). Weer een puntje achter; 16-15. Lara Koning en Jenita Wagenaar stonden werkelijk als tijgers te verdedigen en als de tegenstander doorging hadden we Demi Zwarthoed op doel. Ellen Kras scoorde twee keer achter elkaar, waardoor we één puntje voor kwamen met 16-17. Met nog twee minuten op de klok hield ons publiek de adem in. Wat hebben de dames gewerkt en geknokt voor de overwinning. Het was genieten dames en de punten gingen met 16-17 met ons mee naar huis. 

Dames 3 grijpt de twee punten 

Een wedstrijd later op de zondag tegen het eerste team van HVS. Emma Steur was zo lief om het doel te verdedigen bij de Dames 3. 

De wedstrijd begon met twee mooie aanvallen aan Volendamse zijde. Dit resulteerde in twee doelpunten van Natasja Beemsterboer en via de cirkel van Lisa Mooijer. Na een tegendoelpuntje waren er weer twee doelpunten van de hand van Lisa Mooijer. Na een doelpunt van HSV was het weer Natasja, die twee keer achter elkaar scoorde. Een voorsprong van 3-6 was een feit. Heel even sloot de verdediging niet aan Volendamse zijde en daar maakte HSV dankbaar gebruik van en de voorsprong was nog maar één puntje; 5-6. Door twee goed opgezette aanvallen konden Marissa Muhren en Nastasja de voorsprong weer vergroten naar 5-8. De verdediging zat weer goed dicht en Emma en Marieke wisten Lisa Mooijer diverse keren goed aan te spelen op de break, waardoor Volendam kon uitlopen naar 8-14. Ook Yalou de Boer wist een mooie breakout te scoren en Volendam ging met een stand van 10-15 de rust in. 

De tweede helft begon weer met snelle breaks van Lisa Mooijer (4x). Maar de verdediging liep niet echt lekker, waardoor HSV ook diverse doelpunten kon scoren. Het doelpuntenverschil bleef vijf tot zes doelpunten. Het was Marieke Schilder, die na heel veel mooie ballen te hebben aangespeeld, zelf scoorde en de stand op 15-20 bracht. Emma speelde de dames Lisa Mooijer en Natasja goed aan in de break en de stand stond op een geriefelijke 15-22 voorsprong. Weer een mooi schot van Marissa Muhren recht in de kruising; 16-23. De verdediging sloot niet goed en HSV wist toch nog heel dichtbij te komen 21-23. Maar Volendam bleef knokken en na de doelpunten van Yalou, Lisa en Natasja kon de overwinning mee naar huis. EIndstand: 22-27.