HV KRAS/Volendam handbalnieuws 18 en 19 maart

maandag 20 maart 2017

Jongens C2 KRAS/Volendam winnen van Najaden en zijn zaalkampioen

Zondag 19 maart moesten de jongens van de C2 het in de uitwedstrijd opnemen tegen Najaden. Bij een overwinning zouden de jongens kampioen zijn. De grote vraag was of de jongens hun zenuwen konden bedwingen. Dit bleek al snel het geval want KRAS/Volendam ging flitsend van start en nam al snel een voorsprong van 0-3 door een doelpunt van Jonah Steur en twee doelpunten van Daniël Kant. Najaden kwam heel even terug tot 2-3 maar dichterbij zou de tegenpartij niet meer komen. Door twee doelpunten van Michael Koning en één doelpunt van Daniël Kant werd de voorsprong naar 2-6 vergroot. Najaden kon niet veel inbrengen tegen de jongens van KRAS/Volendam. Er werd heel goed verdedigd door de jongens en keeper Nick Joor was ook een sta in de weg. KRAS/Volendam kon verder uitlopen naar 5-10. De doelpunten werden gescoord door Dave de Waal en Delian Koning ieder één keer en Luc Keizer twee keer. Voor de rust mochten beide partijen ieder nog twee keer scoren waardoor de ruststand 7-12 in het voordeel van KRAS/Volendam was. De twee doelpunten voor de rust werden gescoord door Michael Koning en Daniël Kant. Na de rust gingen de jongens van KRAS/Volendam op dezelfde voet verder. De doelpunten werden in het begin van de tweede helft om en om gescoord waardoor de jongens de voorsprong niet echt konden vergroten. De jongens bleven goed verdedigen. Vooral Jurre van Eijk en Nico Kwakman stonden als een beest te verdedigen, daar kwam niemand langs. Vanaf de stand 14-18 lukte het de jongens om de voorsprong verder te vergroten naar 14-21. Hierdoor zou de overwinning niet meer in gevaar komen want het was tenslotte bijna tijd. Het laatste doelpunt werd gescoord door Najaden waardoor de eindstand 15-21 is geworden. De doelpunten in de tweede helft werden gescoord door Dave de Waal vier keer, Luc Keizer twee keer, Collin Veerman, Delian Koning en Michael Koning ieder één keer. De jongens C2 van HV KRAS/Volendam zijn zaalkampioen. Coaches Martijn de Groot en Sam Gros en natuurlijk alle jongens van harte gefeliciteerd. Jullie hebben een topprestatie geleverd. Grote klasse!!

Meiden E2 zaalkampioen na winst op Meervogels
De nummer drie van de ranglijst Meervogels was vandaag de ploeg die ons van het kampioenschap mocht proberen af te houden. De uitwedstrijd was een moeilijke 8-10 overwinning dus nog echt gerust konden we vooraf zeker niet zijn. De tribunes waren volgepakt met heel veel vaders, moeders, oma's, opa's ooms en tantes erg leuk!! Met Jenthe Kaars als extra wissel in de gelederen en Nyla Loch eindelijk weer binnen de lijnen begonnen de meiden vol goede moed aan deze wedstrijd. In het begin was het even aftasten maar al snel lieten de meiden zien met welke missie er hier vandaag gehandbald werd!!  Joëlle de Does werd in de aanval goed gevonden door Nadine Bond en Nyla Loch, en mede door twee snelle uitbraken werd het zo 4-0. In de verdediging was het voor Meervogels ook meteen duidelijk hoe het ging lopen want er werd enorm goed gewerkt door alle meiden, Esmee Machielsen, Anne Steur en Jenthe Kaars lieten zich niet imponeren door de lange meiden van de tegenstander en wisten de bal meerdere keren te onderscheppen. Mocht er dan toch nog iemand tussen de verdediging doorglippen staat daar nog altijd onze super keepster Fay Kes, die vandaag weer duidelijk liet zien dat zij een top keepster is. In de aanval bleef het lekker lopen en Jennie Kemper wist Roos Haverkort twee keer. en Joëlle de Does één keer prachtig aan te spelen en die zorgden er koelbloedig voor dat de ruststand 7-0 werd. De nul die op het scorebord stond was te danken aan de super verdediging die de meiden lieten  zien met daarachter Fay Kes die dit ook goed coachte. In de tweede helft mocht Meervogels voor het eerst een doelpuntje meepikken maar al snel waren  het Joëlle de Does en Nadine Bond die de stand naar 9-1 brachten. De doelpunten werden wat schaarser maar van tegengas van Meervogels was geen sprake, zij mochten nog twee keer scoren (9-3)  maar daar bleef het bij want Volendam had op alles een antwoord klaar en er was geen doorkomen aan door het harde werken van Jenthe Kaars, Esmee Machielsen en Anne Steur in de verdediging. In de aanval werd Joëlle de Does twee maal mooi vrij gespeeld door Nyla Loch en Jennie Kemper en konden we rustig beginnen met het oppoetsen van de kampioensschaal. Anne Steur, Jenthe Kaars en Nyla Loch zagen hun doelpogingen helaas stranden maar dat gaat binnenkort zeker wél lukken!  In de laatste seconden voor het einde was het Roos Haverkort die de 12-3 op het scorebord gooide en zo konden de handen bij de meiden, coaches, het enthousiaste publiek en trainsters Joan Scherpenzeel en Agatha Duin  de lucht in! Deze meiden hebben stuk voor stuk hun kwaliteiten die er tezamen voor zorgen dat deze hele mooie ploeg nu kampioen is geworden! Na afloop werd de overwinning nog even gevierd in de kantine met een lekker patatje en wat drinken. Volgende week de laatste zaalwedstrijd en dan op naar het veldseizoen.

Mini’s speelden sterk in Monnickendam
Na een super kort ritje (ook wel eens prettig) startte team 1 van KRAS/Volendam tegen het tweede team van KRAS/Volendam.  Gelijk werd duidelijk wie de sterkste was want het eerste team nam al snel een voorsprong via Jari Kuijn en Giovanni Karregat. KRAS/Volendam 2 kon geen potten breken want Evert Smit, Iris Haverkort, Carice v.h. Hull, Nick Binken, Rob Zwarthoed en onze nieuwe ster Jake veerman wisten het juiste gaatje nog niet te vinden. Na nog wat fraai aanvallen met kansen van Aislyn Huibers en Lennon Smit van team 1 scoorden Jari Kuijn en Anne Lansing nog eenmaal waardoor KRAS/Volendam 1 met 4-0 de sterkste was. Tegen Monnickendam moesten de mouwen omhoog en het ging dan ook lang gelijk op tot 4-4. Rob Zwarthoed en Iris Haverkort zetten alle zeilen bij maar Monnickendam trok met 6-7 net aan het langste eind. Doelpuntenmakers; Anne Lansing 2x, Giovanni Karregat 2x, Lennon Smit en Jari Kuijn.Ook in de laatste partij was oranje nét niet sterk genoeg maar er werd wél voor gestreden. Havas was iets scherper waardoor er al snel 5 tegendoelpunten vielen. Giovanni Karregat en Iris Haverkort redden de KRAS/Volendam eer waardoor de eindstand 5-2 werd. KRAS/Volendam 2 verloor de eerste wedstrijd al tegen ons eigen eerste team met 0-4 en ook in de tweede pot, tegen Monnickendam, was de tegenpartij de betere. Nick Binken, Jake Veerman, Carice v.h.Hull en Aislyn Huibers kwamen net iets tekort waardoor de teller bleef steken op één doelpunt van Evert Smit maar daar tegenover wel 5 doelpunten van Monnickendam. Heel snel vergeten dan maar. Tegen Havas tenslotte waren de handen warm en moest het toch een keer gaan gebeuren. Beide keepers, Nick binken en Carice v.h.Hull trokken alle registers open en toen de doelpuntenmachine op toeren kwam was de race al snel gelopen. Door prachtige treffers van Aislyn Huibers 4x, Lennon Smit 2x en Evert Smit werd de laatste partij verdiend gewonnen met 7-4. KRAS/Volendam 3 opende tegen een veel te sterk team van VOC dat duidelijk in de verkeerde poule was opgegeven. Met 2 spiksplinternieuwe sterren in de ploeg, Lucas Buurs en Scott Visscher ging het lang gelijk op maar keeper Dex Veerman kon niet verhinderen dat VOC de leiding nam. Door doelpunten van Aislyn Huibers 2x, Jip Tuijp 2x en Roos Lansing bleef de schade beperkt tot 5-8 en eigenlijk kon iedereen daar best mee leven. Tegen Monnickendam 2 leek de race al snel gelopen toen het scorebord al snel 0-3 aangaf voor de tegenpartij maar in de laatste minuten bracht Jari Kuijn, met 2 doelpunten, oranje weer in de wedstrijd. Helaas was de tijd om waardoor ook de tweede partij nipt werd verloren met 2-3. Tegen Havas 2 tenslotte snapten  Scott visscher en Lucas Buurs gelijk wat de bedoeling was en de keepers Roos Lansing en Dex Veerman gaven geen centimeter prijs. Nadat Lennon smit voor 2-0 had gezorgd werd het even benauwd want Havas kwam toch weer langszij, 2-2, maar in de laatste minuut lepelde Jip Tuijp de bal fraai over de keeper waardoor de laatste wedstrijd verdiend werd gewonnen met 3-2 en was al het vorige op slag vergeten.

D2 heeft geen schijn van kans tegen AenO, maar kan met opgeheven hoofd verder
Zoals we inmiddels gewend stonden er ook vandaag weer allemaal jongens tegenover ons. Groot, sterk en heel snel…. Maar we gingen er het beste van maken. Demi Zwarthoed stond tussen de latten, maar de eerste 4 schoten van deze jongens waren onhoudbaar 4-0. We bleven keihard werken Danielle Steur wist toch de keeper te passeren en scoorde het eerste doelpunt voor Volendam. Ook Jenita Wagenaar knokte zich letterlijk door de verdediging en het tweede doelpunt voor Volendam was een feit 5-2. De jongens van Aeno waren razendsnel en voor onze meiden gewoon niet te verdedigingen. Bij een stand van 12-3 waren het Jenita Wagenaar en Marin Kaars die toch een doelpuntje meepikten. De ruststand was 16-5. Als je in de rust zo ver achter staat kan je de tweede helft niks anders doen dan rustig blijven werken voor je doelpunt. En dat bleven onze dames ook doen. We zagen prachtige combinaties. Goed instarten en het prima aanspelen op de cirkel leverde Volendam toch nog 8 doelpunten op in de tweede helft. Nadine Veerman scoorde maar liefst 3 klasse doelpunten….. een topprestatie! Ook Diane Buijs en Cari Lansen gingen goed door vandaag. De laatste doelpunten waren van de hand van Danielle Steur en Jenita Wagenaar. Ellen Kras probeerde goed omhoog te gaan, maar de grote jongens van Aeno waren te sterk. Al zegt de stand wat anders, maar de dames hebben geknokt voor wat ze waard waren en scoorden toch 13 doelpunten. Eindstand 31-13.

Meiden C2 overtuigt tegen Graftdijk en is kampioen
Ook de Meiden C2 deelden me in de feestvreugde door kampioen te worden. Daarvoor moest het winnen van en bij Graftdijk. Na een moeilijk begin, rechtten de meiden hun rug en sleepten de overwinning binnen! Bij 11-17 konden de handen de lucht in. Geweldig gedaan meiden! Speelsters en begeleiding: van harte gefeliciteerd.

Tol Plaatwerk Dames 2 behoudt ongeslagen status
De dames van het tweede team zijn de hele zaalcompetitie al verreweg het sterkste team  maar dat betekent ook dat ze voor iedereen de te kloppen ploeg zijn. KRAS/Volendam 2 liet zich echter door niets en niemand van de wijs brengen en nadat concurrent Vido vorige week al steken had laten vallen konden onze dames de wedstrijd van zondag tegen Quick zonder spanning uitspelen. Was het in de eerste helft nog wat bolletjes aan, na de pauze kwam oranje pas goed op stoom en liep men moeiteloos weg naar een  overtuigende 35-15 overwinning en konden alle armen omhoog. De dames werden door voorzitter Piet Kes gefeliciteerd en in de

Restaurant Pieterman Dames 3 schiet te kort tegen Tornado
Vandaag de kans op de 2e uit de poule punten af te snoepen. De wedstrijd begon aftastend, en met 2 doelpunten in de kruising van Valerie Scherpenzeel en een doelpunt van Marissa Muhren uit de hoek was de stand 4-4. Hierna liep Tornado twee punten uit 6-4. Ondanks twee snelle doelpunten van Natasja Beemsterboer en weer een mooi doelpunt vanuit de hoek van Marissa Muhren bleef het verschil twee punten­ 9-7. Yalou de Boer werd goed gevonden op de cirkel en kreeg van de scheidsrechter een strafworp mee. Helaas werd deze niet benut. Heel even kroop Volendam dichterbij door een snelle breakout van Valerie Scherpenzeel mooi aangespeeld door Natasja Beemsterboer maar er was veel balverlies en door slecht aanspelen en slordig balverlies kon Tornado weer afstand nemen 10-8. Op het lage schot van Marieke Schilder was de keepster niet berekend 10-9 maar Tornado liep voor de rust uit naar 14-10. De tweede helft opende Natasja Beemsterboer de score op goed aangeven van Mandy Karregat. Ook Marissa bleef het doel goed vinden 15-13. Maar er bleef veel balverlies aan Volendamse zijde en daardoor kon Tonegido toch steeds weer uitlopen. Twee keiharde schoten van Valerie Scherpenzeel belandden in de kruising van het doel. Onze oranje dames kropen weer dichterbij en heel even hadden we de dekking goed onder controle. Natasja Beemsterboer bracht het verschil op 1 punt 17-16 maar het lukte maar niet om de rust te bewaren. Emma Steur stond haar mannetje in het doel en stopte een paar keiharde schoten, toch kon Tornado weer 3 punten uitlopen 19-16. Patricia van Empel onderschepte de bal  en ook Natasja ging weer op de break en de stand was weer spannend 19-18. In de laatste 3 minuten stonden we weer 3 punten achter en het doelpunt van Patricia van Empel kon Volendam niet meer dichterbij brengen. Eindstand 23-19.