Handbalnieuws weekend 11 en 12 maart

maandag 13 maart 2017

Meisjes E 2 maatje te groot voor VOS

Op een mooie zonnige zondagmorgen in maart stond om 9.00 uur in Nieuw-Vennep de wedstrijd tegen VOS op het programma. Zonder de nog steeds geblesseerde Nyla Loch maar voor haar in de plaats maar liefst twee toppers uit de E3 te weten Linda Kemper en Jenthe Kaars in de gelederen gingen we toch wel wat zenuwachtig van start. Thuis was het maar 7-6 geworden en VOS had vijf jongens in de ploeg dus dat is toch wel even spannend. Gelukkig bleek al snel dat de meiden wisten wat de missie was om op kampioenskoers te blijven, namelijk winnen! Onder aanvoering van Joëllede Does konden we eigenlijk vrij snel al rustig gaan ademhalen. Via twee doelpunten en drie assists van haar hand werd het via Roos Haverkort (2) en Nadine Bond (1) al snel 0-5. Daarna scoorde Linda Kemper de 0-6 en was het Joëlle de Does met drie doelpunten op rij die aan alle twijfels een einde maakte zodat Volendam heel eenvoudig uitliep naar 0-9. Verdedigend werd er heel goed werk verricht door Anne Steur, Jenthe Kaars en Esmee Machielsen die totaal geen angst toonde tegenover de jongens van VOS. Hun doelpogingen werden nipt gestopt door de keepster maar het zal niet lang meer duren dat ook zij hun aandeel gaan krijgen in de aanval. Keepster Fay Kes straalde zoveel vertrouwen uit dat de jongens van schrik al hun doelpogingen gestopt zagen worden. De 0-10 van JennieKemper zorgde ervoor dat we tevreden aan de thee konden.In de tweede helft was het taak verzorgd te gaan spelen maar dit lukt niet helemaal, een paar slordigheidjes zorgde er voor dat er in de aanval een paar keer slordig balverlies werd geleden maar de meeste foutjes werden gelijk daarna weer vakkundig hersteld. Na de 0-11 van Roos Haverkort werd het harde werken van Jenthe Kaars beloond met een mooi doelpunt, 0-12. Fay Kes werd na dit doelpunt voor de eerste keer gepasseerd want voor de rest waren alle ballen haar prooi. Aanvallend ging het inmiddels weer beter en denderde de trein door, via Roos Haverkort, Joëlle de Does en Nadine Bond speelde de meiden de wedstrijd goed uit en werd de eindstand op 2-18 bepaald. De concurrenten maakten wederom geen misstap en zo blijft het enorm spannend en wordt de kampioensschaal waarschijnlijk pas na de laatste, de 14e wedstrijd uitgereikt.. Volgende week de topper tegen de nummer drie van de ranglijst Meervogels, dit was in de uitwedstrijd maar 8-10 in Volendam's voordeel.

Stand:

Volendam         11-20

DSS                   13-20

Meervogels       12-17

Graftdijk             12-16

Meisjes A1/ Kees Tol-Verf-Glas&Behang wint overtuigend van Niedorp A1

YOnze dames begonnen de wedstrijd zondagmiddag fanatiek. De scores vielen over en weer, maar toch was het steeds Niedorp dat de voorsprong met 1 of 2 doelpunten wist te pakken.Keepster Emma Steur wist een penalty te stoppen enook de rebound was voor haar. Daarop besloot de scheidsrechter dan nog maar een penalty te geven, welke helaas wel in het net belandde. In de verdediging werd heel hard gewerkt, waarbij de nodige 2-minutenstraffen, gele kaarten en nog meer penalty’s werden gegeven. July Kemper en Marit Tol waren in de aanval goed op schot, zodat we Niedorp toch goed konden blijven bijhouden. De dames bleven vechten voor elk puntje, zodat ook door Lisa Kwakman en Anouk Tuijp gescoord kon worden, mede door het harde werken van Frances Schilder op de cirkel. De twee punten achterstand kon nét voor de rust worden ingelopen, zodat wij met de gelijke stand van 12-12 gingen rusten. Na de rust stond de verdediging als een huis. Ook bij Ilse Smit en Tara Koning was er op de hoeken geen doorkomen aan voor Niedorp. Beide keepsters, Emma Steur en Stephanie van Empel, wisten ieder nog een penalty te stoppen, zodat KRAS/Volendam dan ook wist uit te lopen naar de stand van 14-19 met mooie scores van Kelly Sijmonsbergen en Romy Antunes. De laatste minuten kreeg July Kemper nogmaals een 2-minutenstraf, zodat Niedorp nog heel even iets terug kon doen tot de stand van 16-19. In de laatste seconde scoorde Marit Tol voor de laatste keer, zodat de punten mee naar Volendam konden met een eindstand van 17-21.

DSS te sterk voor de meisjes van de D2

Weer een wedstrijd tegen een compleet jongensteam van DSS. In theorie is het een gelijkwaardige wedstrijd, maar in de praktijk blijkt toch meestal dat jongens fysiek sterker zijn. In de eerste helft hielden onze Volendamse meisjes het nog goed bij. Ellen Kras scoorde zeer overtuigend de 1-0. De harde schoten van DSS waren onhoudbaar en er volgden twee doelpunten voor DSS 1-2. Het was weer Ellen Kras die de gelijkmaker scoorde 2-2. Na een 2-4 achterstand werd Lara Koning goed gevonden op de cirkel en ook Jenita Wagenaar en Ellen Kras wisten de verdediging van DSS te slim af te zijn, waardoor Volendam op voorsprong kwam 5-4. De doelpunten vielen om en om. Het was Danielle Steur, die tot 2x aan toe goed voor haar eigen kans ging waardoor we weer op gelijke hoogte kwamen 7-7. Na een tegendoelpunt kwam Marin Kaars goed in beweging en zij scoorde de 8-8. Maar DSS bleef ook goed doorgaan en scoorde twee keer met een keihard schot in de kruising. Via Nadine Veerman kwamMarin Kaars weer tot een doelpunt. Twee tegendoelpunten werden gevolgd door een prachtig doelpunt van Cari Lansen. Ook Karen Tol werd goed vrijgespeeld en kwam tot tweedoelpunten. Manon Schilder kwam na een mooie schijnbeweging goed vrij 11-13 en met een stand van 11-14 was het rust. De tweede helft was Lara Koning de keepster en Diane Buijs scoorde vanaf de opbouw gelijk de 12-14. Ellen Kras scoorde de 13-15 en toen was DSS ons even te snel af. Het fysieke verschil speelde Volendam parten en in een paar minuten tijd keken de dames tegen een 13-19 achterstand aan. Volendam wist weer een beetje terug te komen met mooie doelpunten van Marin Kaars, Jenita Wagenaar en Ellen KRAS/Volendam en ook Diane Buijs wist nog een mooi doelpunt te scoren, maar de achterstand was te groot om nog gelijk te komen. Eindstand 19-26. Een compliment voor onze scheidsrechters Chloe Oud en Mike Visser, die bijzonder goed gefloten hebben!

Dames Senioren 3 verliest van koploper ZAPP, maar speelt de beste wedstrijd van het seizoen

De uitwedstrijd werd verloren, maar vandaag hadden de dames goede moed om koploper ZAPP zonder punten naar huis te sturen. De eerste paar minuten werden de dames wakker geschud door keiharde schoten van de tegenstander. Direct keken zij tegen een achterstand van 0-1 aan gevolgd door een mooi doelpunt van Mandy Karregat. De verdediging stond niet goed en voor de dames het wisten wees het scorebord de 1-4 achterstand aan. Heel langzaam kregen de dames vat op het spel. Valerie Scherpenzeel scoorde een strafworp en een snelle break-out van Natasja Beemsterboer zette de 3-5 op het scorebord. Na een 3-6 stand was het Mandy Karregat, die eerst zelf scoorde en Natasja Beemsterboer een break-out aanspeelde 5-6. Het spel werd sneller en de verdediging liep beter. ZAPP wist toch de 5-7 te scoren. Valerie Scherpenzeel werd goed gelanceerd en de achterstand werd weer iets kleiner 6-7. Weer een doelpunt van ZAPP. Yalou de Boer werd goed aangespeeld op de cirkel en scoorde de 7-8 maar helaas weer uit de concentratie en een tegendoelpunt van ZAPP 7-9. Een strafworp genomen door Valerie Scherpenzeel bracht de stand op 8-9 en MarissaMuhren scoorde het laatste doelpunt van de eerste helft 9-10. De tweede helft begon met een doelpunt voor ZAPP. Volendam veranderde de dekking in een 4-2 opstelling, waardoor ZAPP haar opbouwer minder goed kon vinden. Voor Volendam was de nieuwe dekking even wennen, maar de dames stonden keihard te werken en wat was het een leuke wedstrijd om te zien. ZAPP had echt moeite om de verdediging  te passeren en bovendien werden er vele mooie doelpunten gescoord door snelle break-outs en mooi opgezette aanvallen. Doelpuntenmakers 2e helft: Valerie Scherpenzeel (4x), Mandy Karregat (1x), Yalou de Boer (3x), Natasja Beemsterboer (3x) en Marissa Muhren (1x). Met slechts 3 punten verschil werd verloren van de koploper 26-29.