HV KRAS/Volendam handbalnieuws 17 en 18 december

maandag 19 december 2016

Mini’s spelen sterk in Amsterdamse Calandhal

Zaterdag in de vroege ochtend startten onze jongste sterren hun handbaldag en KRAS/Volendam 1 zag gelijk het sterke Havas voor zich.

Met Iris Haverkort en Rob Zwarthoed achterin ging het gelijk op en na doelpunten van Giovanni Karregat en Aislyn Huibers na een mooie schijnbeweging, nam oranje een voorsprong van 5-3. Jari Kuijn zag zijn pogingen stranden waardoor Havas, in de slotfase toch nog op gelijke hoogte kwam 5-5 maar het eerste punt was binnen. Tegen Aristos had keeper Rob Zwarthoed enkele goede reddingen waardoor Giovanni Karregat, na goed samenspel met Iris, Aislyn en Dana Leeflang, zijn team op voorsprong zette. Heel even kwam Aristos nog langszij met de 3-3, maar een prachtig doelpunt van Jari Kuijn betekende de volle winst voor KRAS/Volendam. Tegen Aalsmeer ging het van een leien dakje en Iris, Jari en Rob hielden alles achterin goed dicht. Prachtige treffers van Giovanni 2x, Aislyn 4x en Dana zorgden voor een verdiende 7-1 overwinning. Tegen Monnickendam kwam oranje pas goed op stoom en keepster Dana Leeflang hield haar doel helemaal schoon. Iris opende de score, op de voet gevolgd door vier treffers van Giovanni. Aislyn verdedigde als een tijger en in de laatste seconden bepaalde Jari Kuijn de eindstand op 6-0.

KRAS/Volendam 2 opende tegen Monnickendam en de oranje karavaan stond duidelijk nog niet helemaal aan. Nick Binken, Evert Smit en Anne Lansing liepen elkaar in de weg en dat vonden ze van Monnickendam helemaal niet erg want eenmaal vrij voor onze keeper wilden zij de bal er graag inschieten. Eindstand 0-5 een potje om snel te vergeten. Tegen Aalsmeer ging het al iets beter en keeper Evert zag Giovanni Karregat de score openen. Anne Lansing, Dana Leeflang en Nick Binken konden echter niet verhinderen dat Aalsmeer, met 2-4 , de winst pakte. Tegen Havas werd de score geopend door Rob Zwarthoed en dit zou het enige doelpunt blijven maar dat wisten we toen nog niet. Keeper Nick Binken kreeg de ene na de andere bal om zijn oren en dat viel niet af te stoppen. Kortom, een verloren partij met maar liefst 1-11, ook snel vergeten dan maar. Tegen Aristos werd een en ander een beetje rechtgezet want keeper Evert wilde de dag met winst afsluiten en na fraaie doelpunten van Dana Leeflang 3x, Giovanni en Anne Lansing 1x was de 5-2 zege dik verdiend.

KRAS/Volendam 3 startte tegen Aristos 2 met Iris Haverkort in het doel en de sterren waren duidelijk nog niet warm. Weliswaar scoorde Keano Tol 2x en tekende Aislyn Huiber voor de derde treffer maar verdedigend lieten ze onze nieuwe ster Dex Veerman en Roos Lansing voor de rest opdraaien en daar werd even aan gewerkt. Tegen Westsite was KRAS/Volendam niet opgewassen. De speelsters waren niet echt vaardiger maar wel heel veel groter waardoor de moed gelijk al in de schoenen zakte. Toch hield keepster Roos Lansing de schade beperkt en kon Dana Leeflang de oranje eer redden. Eindstand 1-3. Tegen VOS tenslotte hield keeper Rob Zwarthoed heel goed zijn doel schoon en vielen eindelijk alle puzzeltjes op zijn plek. Roos Lansing en Evert Smit stonden hun mannetje achterin en na drie doelpunten van Jari Kuijn, eentje van Keano Tol en een heel mooie van Dex Veerman won KRAS/Volendam 3 de laatste wedstrijd verdiend met 6-0.

Meisjes B2 verliest na thriller van SDS B1

Zondag 18 december om 12:15 begonnen de meiden moeizaam, met veel geblesseerde speelsters aan de wedstrijd.

Dat was te merken, want het heeft 1-11 gestaan, met een ruststand van 5-13. In de tweede helft bleek het tegenovergestelde. Na een paar snelle aanvallen, prachtige doelpunten van o.a. Sophie de Boer, Fleur Koning, Ashley Scheltens, Evi Smit, en Rychelle Koning, en een ijzersterke verdediging stond het na tien minuten spelen 11-13. Ook keepster Anita Braspenning was weer goed bezig en stopte prachtig twee penalty’s. Drie minuten voor het laatste fluitsignaal, stond het 14-14 en maakte Roos van Beek de 15-14. Daarna werd er door Yue Karregat een doelpunt die tegen de achterste paal kwam gescoord, maar de scheidsrechter had het niet gezien, het enthousiaste publiek wel. Maar de laatste minuten moeten ook gespeeld worden. Balverlies en een break tegen maakte het 15-15. In de laatste seconden werd het 15-16, hadden we nog een kans om gelijk te komen, maar die werd helaas gemist. Eindstand 15-16. Trots op dit team. Het publiek was de hele wedstrijd geweldig, jullie mogen vaker komen.

Meisjes E 2 verstevigt koppositie na winst op Meervogels

Nadat we samen met de ploeg de Nederlandse handbaldames hadden aangemoedigd in de wedstrijd tegen Spanje stonden de meiden te trappelen om het veld op te gaan tegen Meervogels.

Het had twee punten minder had dan ons. De start was slecht, in de verdediging werd er niet opgelet en de linkshandige speelster van Meervogels mocht steeds aanleggen en dat zorgde voor een snelle 2-0 achterstand. Dat er vooral verdedigend uit een ander vaatje getapt moest worden was dus duidelijk. Gelukkig zagen de meiden dit snel in en konden via Roos Haverkort en Jennie Kemper aansluiting vinden, al was het Meervogels dat steeds de leiding nam. Het was ook aan keepster Fay Kes en zeker aan de keepster van Meervogels te danken dat de doelpunten duur waren. De ruststand was 4-4 door doelpunten van Joëlle de Does en Roos Haverkort. In de tweede helft moest het dus feller. Meervogels scoorde weer als eerste maar na een mooi aangespeelde bal van Nyla Loch op Roos Haverkort werd het weer gelijk. In de verdediging ging het nu een stuk beter, onder aanvoering van Nadine Bond, Anne Steur en Esmee Machielsen werd de beste speelster aan banden gelegd. Zij vond nog één keer het doel maar daarna was het KRAS/Volendam dat de klok sloeg. Roos Haverkort nam haar ploeg op sleeptouw en bijna alle ballen die door het goed vrijlopen, en via prachtig aanspelen bij Roos terecht kwamen, waren onhoudbaar voor de keepster van Meervogels. Na de 6-6 werd het gaatje 6-9, Meervogels probeerde nog wat terug te doen maar het kwam er door het goede verdedigen en keeperswerk van Fay Kes niet meer aan te pas, via 7-9 werd het 7-10 en uiteindelijk 8-10 voor Volendam. Alle doelpunten kwamen in de tweede helft van de hand van Roos Haverkort maar zoals gezegd kon zij dit alleen doen omdat er als team goed gewerkt werd! In het nieuwe jaar staat Graftdijk als eerste op de stoep, tot nu toe de enige ploeg die van ons heeft gewonnen. Dit belooft dus een spannende wedstrijd te worden in de strijd om de eerste plaats.

Meisjes A 1 Kees Tol Glas-Verf&Behang KRAS/Volendam wint van NEA
De meisjes A1 verscheen zondag topfit bij de Opperdam om te vertrekken naar NEA.

Meteen vanaf het begin van de wedstrijd werd door de meiden gestreden voor wat ze waard zijn. In de eerste helft ging het gelijk op met de stand, maar waren het wel onze meiden die aan de goede kant van de stand stonden. Er werd goed samengespeeld in de aanval zodat verschillende meiden vandaag het doel konden raken. De verdediging stond goed. NEA moest het scoren hebben van kleine foutjes die in de eerste helft werden gemaakt, zodat we met de stand van 10-12 de rust in gingen. In de tweede helft werd nog beter verdedigd en was er voor NEA bijna geen doorkomen meer aan. De voorsprong kon dan ook worden uitgebouwd tot een verschil van zes doelpunten bij de stand van 12-18. Daarna moest NEA het hebben van penalty’s en twee minutenstraffen aan onze kant om de verdediging te kunnen passeren, zodat zij toch nog terug konden komen tot de stand van 16-19. De meiden lieten zich echter niet intimideren of frustreren en bleven hun eigen spel spelen en verdedigend goed vasthouden, zodat de welverdiende winst van 25-30 voor onze meiden was. Top gespeeld!!