HV KRAS/Volendam laat winst uit handen glippen

maandag 05 december 2016

Onnodig kwam het zaterdagavond in de derby tegen Fiqas/Aalsmeer voor de beslissing aan op de laatste seconden. Waar het kwartje eerder dit seizoen nog de kant van HV KRAS/Volendam opviel, zat het deze keer niet mee. De Aalsmeerders kwamen in de uiterste poging op gelijke hoogte: 24-24. De Volendammers lieten daarmee de winst uit handen glippen.

Volendam begon niet goed aan het duel. Het keek na vijf minuten tegen een 0-3 achterstand aan. De aanvallende impulsen kwamen van Geert Hinskens, die vijf van de eerste zes Volendamse treffers voor z’n rekening nam en dagtopscorer werd met negen voltreffers. Leon Geus, die een groot gedeelte van de wedstrijd kersvers international Dani Baijens op de bank hield, gooide de thuisploeg in het slot van de eerste helft met twee snelle doelpunten voor het eerst op voorsprong: 12-10.

Doorpakken is wat de Volendammers na rust echter niet deden. Ondanks een marge van drie bleef Aalsmeer in het spoor en snoepte het iets van de achterstand weg. Dertig tellen voor het einde dacht Geus in de break de winnende te maken. Maar daar dacht Aalsmeerder Jansen anders over. Al was het met een portie fortuin. Zijn laatste poging ketste tegen het lichaam van doelman Marco Woltersom, maar zag vervolgens dat de bal tergend langzaam de doellijn passeerde. Hierdoor namen de Aalsmeerders een punt mee uit Volendam: 24-24.

HV KRAS/Volendam – Fiqas/Aalsmeer: 24-24 (12-10).
Scores HV KRAS/Volendam: Marco Woltersom, Tim Jonk; Geert Hinskens 9/4, Jaap Beemsterboer 4, Léon van Schie 3, Leon Geus 3, Dani Baijens 2, Rutger ten Velde 2, Jordy Baijens 1, Tom Schilder, Dico Coesel, Duncan Postel.