HV KRAS/Volendam maatje te groot voor E&O

zaterdag 18 maart 2017

De handballers van HV KRAS/Volendam hebben zich gerevancheerd van de bekernederlaag tegen OCI-Lions van afgelopen. E&O was een gewillig slachtoffer voor de hongerige Volendammers. Met rust was het verschil met 22-10 eigenlijk al gemaakt, waardoor de thuisploeg in de tweede helft wat gas terug nam. Maar met 40-26 kunnen de mannen van trainer Piotr Konitz terugkijken op een prima partij.

Igor Mrsulja, die later verkozen zou worden tot man van de wedstrijd, was samen met Léon van Schie en Tom Schilder verantwoordelijk voor ruim de helft van het aantal gescoorde doelpunten. De nieuweling voelt zich in Volendam als een vis in het water. Aan het Noordhollands Dagblad laat hij weten: 'Op het veld klikt het ontzettend goed met de jongens. Met Tom Schilder bijvoorbeeld heb ik aan een oogcontact genoeg om te weten wat hij gaat doen. Daar heb je geen taal voor nodig. Samen met Léon van Schie hebben we de beste cirkellopers van Nederland. Zij laten mij beter spelen.”

Al hadden de Volendammer weinig te duchten van de zwakke broeders van E&O. Via 6-0 na vijf minuten, leidde Volendam met na een kwartier met 12-3. Na ruim twintig minuten maakte de Serviër zijn opwachting. Pas in de tweede helft, na een 22-10 ruststand, kon hij zich onderscheiden met een handvol fraaie treffer. Daarnaast leidde hij het mooiste doelpunt van de avond in; na een slimme pass rondde Schilder af met een smaakvolle lob. In het laatste kwartier namen de mannen iets gas terug. De marge bleef dan ook rond de veertien punten hangen. Van Schie gooide in de slotminuut de veertigste tegen de touwen en maakte daarmee het relaxte avondje compleet.

HV KRAS/Volendam – E&O: 40-26 (22-10).
Scores HV KRAS/Volendam: Marco Woltersom, Tim Jonk; Léon van Schie 9, Igor Mrsulja 7, Dani Baijens 6/1, Tom Schilder 5, Rutger ten Velde 4, Dico Coesel 3, Jaap Beemsterboer 2, Jordy Baijens 1, Jan Josef 1, Geert Hinskens 1/1, Leon Geus 1, Marc Kok.